Waldorfsalat

 Klassisk waldorfsalat med frukt, nøtter og grønnsaker.
Deilig og luftig klassisk waldorfsalat med masse spennende smaker. Nammis

Waldorfsalaten høres liksom med til kalkun. En litt rar, lat gøy og veldig god salat. Deilig luftig salatkrem fylt til randen med masse spennende smaker, former og konsistenser gjør waldorfsalaten til et av høydepunktene på kalkuntallerkenen. En fest i hver munnfull! Dette er den klassiske waldorf’en med epler, ananas, valnøtter, druer og stangselleri. Prøv deg gjerne frem med nye ingredienser – eller kutt bort de du ikke liker (ja, jeg snakker om stangsellerien). Hva med en stangsellerifri waldorfsalat med pære og mandler?

Her finner du masse annet digg tilbehør til kalkun

 

Du trenger

Til fire personer

 

  • 1,6 dl kremfløte
  • 90 gr ekte majones
  • 1 ss sitronsaft
  • ½ ts sukker
  • 2 ½ grønne epler
  • 2 ½ stilker stangselleri (pluss ¼ til pynt)
  • 50 gr valnøttkjerner (pluss 10 hele kjerner til pynt)
  • 125 gr blå druer (pluss 10 hele druer til pynt)
  • 0,75 boks med ananasbiter (saften fra ¼ boks)

 

TIPS! Waldorfen kan du lage dagen før den skal serveres – den holdes seg finfint i kjøleskap.

 

Slik gjør du

1. Pisk kremfløten til krem (Akkurat så stiv at den du kan lage mønster i den uten at den renner sammen igjen).

2. Rør inn majonesen med en slikkepott. Prøv å bevare så mye som mulig av luften i kremen.

3. Rør inn sitronsaft og annanasjuice og sukker.

4. Skrell og del eplene opp i små terninger.

5. Del druene i to og fjerne steinene (ikke de som skal brukes som pynt – de kan fortsatt være hele).

6. Vask selleristilkene, og skjær dem opp i tynne skiver.

7. Grovhakk valnøttkjernene.

8. Bland epler, druer, selleri, valnøttkjerner og ananas i kremen.

9. Smak og vurdere om du har lyst på mer sitronsaft, ananasjuice eller sukker.

10. Pynt pent med druer, selleri og valnøttkjerner.

11. Dekkes med plastfolie og lagres i kjøleskap. Ta ut 20-30 minutter før servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.