Amerikanske hamburgerbrød

Amerikanske hamburgerbrød
Aaah, Ferskt, nybakt hamburgerbrød med sesamfrø på toppen. Når disse brødene får selskap av en god burgerdressing og et godt stykke kjøtt er verden et godt sted å leve!

Dette er ikke lavterskel-burgerbrød, det må jeg bare innrømme. De er grådig gode, men det tar lang tid å lage dem! Selve bakingen er ikke så vanskelig, men her trengs det høye nivåer av tålamod. Disse brødene skal nemlig heve  tilsammen fire timer før de skal i ovnen.  Men når de er ferdige kan du sette tennene i ferske, myke og perfekte burgerbrød. De er lette – men fyldige –  i formen og rund og rik i smaken – uten at brødsmaken dominerer burgeropplevelsen for mye. Perfekt! Og da gjør det ikke noe at det har tatt litt tid…

SJEKK UT VÅRE BESTE BURGER-OPPSKRIFTER

Du trenger

Til 12 burgerbrød

  • 600 gram hvetemel
  • 1 ½ salt
  • 3 ts sukker
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 sammenvispet romtemperert egg
  • 60 gram smør, romtemperert
  • 500 gram/ 5 dl naturell yoghurt, romptemperert
  • Litt olje
  • Pensles med egg, pyntes med sesamfrø

 

 TIPS! Det er viktig at ingrediensene faktisk er romtemerert. Gjærdeig trenger litt varme for å heve, og dersom alle ingrediensene er iskalde så kommer hevingen til å ta dritlang tid!

 

Slik gjør du

1. Bland mel, salt, sukker og gjær.

2. Ha i egg, yoghurt og smør og bland sammen.

3. Elt deigen i 6 – 10 minutter til du får en myk og smidig deig. Tilsett mer deig eller mer veske dersom det trengs.

4. Ha litt olje i bunnen av en bolle, og legg deigen i denne bollen når den er ferdigeltet. Snu deigen slik at hele er dekket av olje. Dekk til bollen og la heve til den når dobbel størrelse, bergene minst 2 timer.

5. Del deigen i 12 deler og rull dem til boller.

6. Ha litt olje på toppen, dekk til og la heve i 20 minutter til.

7. Ha bollene på stekebrett og press litt på toppen av hver bolle, slik at den blir litt flat.

8. Ha litt olje på toppen, dekk til og la heve i 90 minutter til.

9. Pensle bollene med egg

10. Stek burgerbrødene på 200 grader i cirka 15 minutter. La hvile på rist i minst 15 minutter før de serveres.

3 kommentarer til “Amerikanske hamburgerbrød

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.