Arme Riddere med pepper

Oppskriften holder til cirka tre personer
Sprø, deilige og nystekte arme riddere med masse smak og syltetøy på toppen! Passer til frokost, lunsj, brunsh, kaffe eller dessert. Nammis!

Arme riddere. En liten rett der idéen ofte er bedre en gjennomføringen. Det blir ofte for bløtt. Eller for svidd. Eller alt for mye eggeblanding i pannen. Eller helt uten smak. Her måtte noe gjøres! Jeg ville ha sprøe riddere med nok smak. Og så slo det meg. Hvorfor ikke prøve med litt pepper? Og det ble kjempegodt. Tenk at ett krydder kan gjøre så mye bra! Pepperet er krydderet som tar arme riddere til nye høyder.

Prøv våre andre lunsjretter her

 

 

Du trenger

Til 3 personer (to skiver til hver)

 • 6 brødskiver (gjerne loff eller noe som er litt fint)
 • 2 egg
 • 2 ss sukker
 • 2 1/2 dl melk
 • 1/2 ts malt kardemomme
 • 1/4 ts malt kanel
 • 1/4 ts malt pepper, svart
 • Smør og krydder til steking
 • Serveres med: Syltetøy, bær, iskrem, lønnesirup, rød saus, mango, sjokoladesaus, brunost eller hva du måtte foretrekke.

 

TIPS! Du synes du ikke det er nok med pepper? Prøv gjerne med andre krydder, som for eksempel chilipulver eller safran. Fortell oss gjerne hva du bruker i kommentarfeltet!

Slik gjør du:

 

 1. Sett på stekepannen på medium varme, slik at den rekker å bli god og varm før du begynner stekingen
 2. Visp sammen egg, sukker, melk, kardemomme, kanel og pepper i en bolle. Du trenger ikke vispe så lenge – bare slik at alt blandes godt. 30 sekunder burde holde.

 

 1. Ha så en god klatt smør (jeg bruker meierismør, men da må du ikke ha for høy temperatur) i stekepannen, og la smelte til det freser.

 

 1. Dypp brødskivene i bollen i noen sekunder. La dem dryppe av seg og legg dem rett i stekepannen.

 

 1. Skrivene skal nå stekes til de får en fin og gylden stekeskorpe, så da må du følge litt med. På medium varme burde det ta 2-3 minutter. De skal ikke bli svidd.

 

 1. Mens skivene steker strør du over mer kardemomme, kanel, pepper og sukker direkte på toppen av skiven. Gjør det samme når du har snudd dem. Det sikrer at de arme ridderene faktisk smaker noe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.