Asiastisk kyllingsuppe med karri

Asiastisk kyllingsuppe med karri
Deilig, varmende kyllingsuppe med karri og asiatisk vri. Nammis!

Det er alltid moro å komme over en oppskrift på asiatiske supper, for de pleier å være supergode. Denne er intet unntak. Spennende, småsterk og med deilig kylling. Denne tror jeg lett kan bli en gjenganger for oss. Du kan selv velge hvor sterk den skal være, om du bruker fersk chili uten frø gir en mildere suppe, mens tørket chili med frø er mer eksplosivt. Velg det som passer best til din chilitoleranse.

PRØV OGSÅ MINE ANDRE SUPPER

 

Du trenger:

Til 3-4 personer

Til karriblandingen

  • 2 store chillier
  • 4 hvitløksfedd
  • 1 medium sjalottløk, skrelt og kuttet i to
  • 1 ss fersk ingefær, finhakket
  • 2 ss med stilker fra koriander (selve bladene skal du bruke senere), finhakket
  • 1 ½ ts malt koriander
  • 1 ½ ts malt gurkemeie
  • ½ ts karri-pulver

OBS! Bruk gjerne tørket chili. Da deler du dem i to før du begynner på pkt. 1 i oppskriften, og legger dem i vann 30 minutter før du blender dem. Da kan du også bruke «chilivannet» istedenfor vanlig vann.

Til suppen:

  • 1 ss olivenolje
  • 400 gram/4 dl kokosmelk
  • 7 ½ dl kyllingkraft
  • Cirka 300 – 350 gram lårfilet av kylling (del hver filet i to)
  • Cirka 225 – 250 gram nudler eller pasta
  • 2 ts riseddik
  • 1 ½ ts brunt sukker
  • Smak til med salt

Tilbehør til toppen av suppen er valgfritt, men her er noen forslag:

  • Bønnespirer
  • Korianderblader
  • Lime-båter
  • Hakket rødløk
  • Chilisaus/tabasco
  • Rømme

 

Slik gjør du

1. Vi begynner med karriblandingen. Ha alt i en blender eller bolle sammen med 4 ss vann (vurder selv om du vil ta bort chilifrøene eller om du vil beholde dem). Blend eller bruk stavmiker til alt er én jevn masse.

2. Varm så olje i en suppekjele til medium varme. Ha i den hjemmelagde karriblandingen og stek i fem minutter, til den begynner å få en litt mørkere farge. Rør hele tiden, så det ikke svir seg.

3. Tilsett kokosmelk og kyllingkraft og kok opp.

4. Ha så i kyllingkjøttet og la småputre på lavere varme i 20 minutter, til kyllingen er mør og fin.

5. Ta kyllingen ut av gryten, la hvile i noen minutter, og skjær den opp i passe suppestørrelse-biter. Du vet selv hvor store biter du foretrekker

6. Mens kyllingen venter koker du nudlene, etter anvisningene på pakken.

7. Så rører du inn risvineddikken og brunt sukker.

8. Smak på suppen og se om du trenger salt.

9. Bland så i kyllingen og nudlene.

10. Server suppen med ønsket tilbehør.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.