Asiatisk gryte med kylling

Asiatisk gryte med kylling
Deilig kyllinggryte med masse god smak. Kan serveres som suppe med rundstykker eller som gryterett med ris. Nammis!

– PIIIP, PIIIP, PIIIIP!!! Jeg hadde stått med døren åpen en stund og kjøleskapet var åpenbart irritert på meg. Det fikk bare piiiiipe. Jeg stod nemlig og pønsket ut hvilke ressurser jeg hadde tilgjengelig for en supermiddag. Fra gårsdagens middag hadde jeg både koriander, ingefær og vårløk til overs, så tankebankene gikk raskt i asiatisk retning. Så kom jeg til å tenke på denne gryteretten her som jeg hadde hatt i kikkerten en stund. Ordentlig asiatisk snadder med kylling, kokosmelk og masse grønnsaker. Så ble det middagsfest i dag også!

 SJEKK UT VÅRE ANDRE ASIATISKE RETTER

 

Du trenger:

  • 450 gram kyllingkjøtt (tilsvarer cirka 3 kyllingfileter)
  • 2 ss mel
  • ½ ts salt
  • ½ ts chiliflak (ta gjerne mer hvis du vil ha en mer krydret rett)
  • ½ ts kinesisk femkrydder
  • 1 ss olje
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ss fersk ingefær,
  • 1 boks kokosmelk (ca 4 dl)
  • 3 dl kyllingkraft
  • ½ pose med spinatblader (cirka 5 dl/130 gram), skylt i kald vann.
  • 1 boks minimais (400 gram)
  • ½ boks med hermetiske tomater (200 gram)
  • 2 vårløk, kuttet
  • 1 grønn paprika, kuttet i tynne strimler
  • 1 ss limejuice (saften fra cirka en halv lime)
  • 1 bunt fersk koriander, finhakket

 

TIPS: Dette er en gryte med en litt tynn saus. Da har du valget om suppe eller gryterett. Vi serverte den med ris for å få et mer komplett måltid. Madammen synes jeg burde kokt nudler. Du gjør som du vil.

 

Slik gjør du:

1. Tørk av kyllingkjøttet og kutt det opp i store terninger. Husk ekstra god håndhygiene når du jobber med rå kylling. Vask hender og kjøkkenutstyr godt før du bruker dem på noe annet.

2. Bland mel, salt, chili og femkrydder i en bolle og bland kyllingterningene oppi, slik at all kyllingen får et lag med mel på seg.

3. Varm i olje en gryte på medium varme og stek kyllingen i 3 minutter sammen med hvitløk og ingefær. Kyllingen skal ha litt stekeskorpe, men skal ikke være gjennomstekt

4. Ha så i kokosmelk og kyllingkraft og rør til det koker.

5. La det småkoke i fem min

6. Rør så inn spinat, mais, tomater, paprika, vårløk og limejuice. Rør mens det koker i cirka 3 min.

7. Avslutningsvis strør du over finhakket koriander.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *