Asiatisk høstsuppe

Ikke vær redd for kanelen. Suppen smaker ikke så voldsomt mye kanel
En skål dampende varm høstsuppe med masse gode smaker er akkurat det man trenger på høsten. Nammis!

– Kanel og nudler i høstsuppe?? Madammen var kritisk, men jeg brukte list og lokket henne med på leken på utspekulert vis med fagre løfter om favoritturten koriander. Og hun angret ikke, for dette var en super høstsuppe. Ikke akkurat den klassisk norske høstsuppen med persillerot og kålrot, men en spennende og annerledes høstsuppe med asiatiske røtter og bittelitt «zing» fra chilipastaen. Knallgod! Og kanelen? – Den smakte ikke så mye kanel som jeg hadde trodd, sa Madammen fornøyd. Og ville ha med restene til lunsj dagen etter.

Se våre andre supper her

 

Du trenger

  • 1 ss peanøttolje (eller en annen vegetabilsk olje)
  • 1,5 kanelstang
  • 3 vårløk, kuttet i skiver
  • 3 fedd hvitløk (most gjennom hvitløkspressen)
  • 1 ss fersk ingefær, revet
  • ¾ ts malt stjerneanis
  • ¾ ts chilipasta
  • 8 dl vann
  • 5 dl kyllingkraft
  • 1/2 dl soyasaus
  • 1/3 dl riseddik (eller hvitvinseddik)
  • 500 gr oksekjøtt, skåret i terninger. Bruk kjøtt som egner seg for å koke en stund, for eksempel høyrygg, bankekjøtt, grytekjøtt, bog, oksehale eller bibringe. Spør i butikken, hvis du er usikker.
  • 200 gram nudler
  • 200 gram kål, skåret i biter
  • Pynt: 15 gr fersk koriander, hakket (valgfritt hvis du ikke liker koriander)

 

 Slik gjør du

1. Gjør alle ingrediensene klare på forhånd.

2. Varm oljen i suppegryten. Når oljen har blitt veldig varm, tilsetter du kanel, vårløk, hvitløk, ingefær, anisen og chilipastaen. Rør intenst mens du steker i cirka 1 minutt.

3. Tilsett vannet, kyllingkraften, soyasaus og edikken og kok opp raskt.

4. Tilsett kjøttet og kok opp igjen.

5. Når det koker skikkelig, reduserer du varmen, slik at det bare småputrer. La koke i en time-halvannen til kjøttet er mørt.

6. Når det nærmer seg, koker du opp en gryte med masse vann (og litt salt) i, og koker nudlene etter anvisningene på pakken. Hell nudlene over i et dørslag, og skyll raskt under kaldt vann.

7. Nå kjøttet er mørt, tar du ut kanelenstengene fra suppen. Så tilsetter du kålen, og la småkoke i 15 minutter til.

8. Rør inn nudlene i suppen.

9. Ha suppen i serveringsskåler, og strø over hakket koriander. Det gir en nydelig smak

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.