Asiatisk oksestek

Asiatisk Oksestek
Perfekt søndagsmiddag med det lille ekstra; Saftig, mør oksestek med asiatiske kryddermiks. Nammis!

Den møre, varme, saftige (og helst litt rosa i midten) oksesteken, skåret i litt tykke skiver, er perfekt søndagsmiddag for meg. Tennene løper i vann bare jeg tenker på det. For å variere litt tilsetter jeg litt asiatisk krydderblanding og asiatisk saus og asiatiske grønnsaker og da har man virkelig noe god mat på gang altså. Sausen er nok det som påvirker smaksopplevelsen mest i asiatisk retning. Kryddermiksen er litt mer forsiktig, men gir et deilig, asiatisk hint i hver munnfull. Ordentlig digg!

SJEKK UT ASIATISK TILBEHØR TIL OKSESTEKEN

Du trenger

  • En oksestek, surret
  • 1 ts pepper
  • 1 ½ ts malt stjerneanis
  • 2 ts salt
  • 1 ts kinesisk femkrydder
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 steketermometer

 

Slik gjør du

1. Dersom steken er fryst er det viktig å gi den god tid til å heve. Ta den opp en eller to dager før den skal brukes og sett den innerst i kjøleskapet, slik at den tiner sakte.

2. Ta steken ut av kjøleskapet i god tid før den skal i ovnen, slik at den blir romtemperert. Cirka en time på kjøkkenbenken

3. Still ovnen på 130 – 180 grader. Det kommer litt an på hvor dårlig tid du har. Større steketemperatur gir kortere steketid, mens lavere steketemperatur er bra for smaken og saftigheten. Jeg valgte 150, og var godt fornøyd med det.

4. Tørk godt av steken med et kjøkkenhåndkle eller et kjøkkenpapir som ikke loer.

5. Gni steken godt inn med alt krydderet

6. Plasser steketermometeret midt i steken.

7. Så lar du oksesteken kose seg inne i ovnen til den oppnår den temperaturen du ønsker. På 65 grader er kjøttet rosa (slik jeg vil ha det) og på 70 er det ganske godt gjennomstekt (slik oksestek ofte tradisjonelt er). Dette velger du litt selv.

8. Pakk oksesteken inn i aluminiumsfolie og la den hvile i 10 – 15 minutter før du skjærer den opp i tynne skiver og serverer den. Da blir steken saftigere og bedre.

9. I mellomtiden kan du for eksempel lage sausen.

TIPS: Restene fra oksestek er superdupert som pålegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.