Det var en sånn dag. En av de dagene som krevde middag med kjøtt og saus. Og jeg ville ha en litt annerledes saus med mye god smak. Jeg fant ut at det måtte bli en asiatisk inspirert saus. Denne sausen må man nesten bare prøve en gang i livet. Den er ikke særlig diskret, men setter både smak og farge på hver bit. Perfekt til oksekjøtt! Anbefales
SJEKK UT VÅRE ANDRE ASIATISKE OPPSKRIFTER
Du trenger:
- En bunt fersk koriander
- 3 dl kyllingkraft (jeg bruker terning eller konsentrerte kraftklumper fra butikken)
- 1 hvitløksfedd
- 3 cm ingefær fersk, finhakket
- ½ dl østerssaus
- 3 vårløk
Slik gjør du:
1. Del opp korianderen: stilkene for seg – bladdelene for seg.
2. Så finhakker du stilkene. Bladene kan du bare la ligge foreløpig.
3. Gjør klar kyllingkraften
4. Finhakk ingefæren
5. Del opp vårløken: Det hvite for seg og det grønne for seg.
6. Kutt begge deler opp i tynne skiver, men ikke bland haugene
7. Ha korianderstilker, kraft, østerssaus, hvitløk, ingefær og det hvite fra vårløken i en kjele og kok opp.
8. La småkoke i ti minutter
9. Bland i koriander og det grønne fra vårløken og server.
Én kommentar til “Asiatisk saus til oksekjøtt”