Asiatisk saus til oksekjøtt

Asiatisk saus til oksekjøtt
En litt annerledes, supergod og smaksrik asiatisk saus til oksekjøtt som biff, oksestek, karbonader og alt annet som en gang har sagt møøøø. Nammis!

Det var en sånn dag. En av de dagene som krevde middag med kjøtt og saus. Og jeg ville ha en litt annerledes saus med mye god smak. Jeg fant ut at det måtte bli en asiatisk inspirert saus. Denne sausen må man nesten bare prøve en gang i livet. Den er ikke særlig diskret, men setter både smak og farge på hver bit. Perfekt til oksekjøtt! Anbefales

SJEKK UT VÅRE ANDRE ASIATISKE OPPSKRIFTER

 

 

Du trenger:

  • En bunt fersk koriander
  • 3 dl kyllingkraft (jeg bruker terning eller konsentrerte kraftklumper fra butikken)
  • 1 hvitløksfedd
  • 3 cm ingefær fersk, finhakket
  • ½ dl østerssaus
  • 3 vårløk

 

Slik gjør du:

1. Del opp korianderen: stilkene for seg – bladdelene for seg.

2. Så finhakker du stilkene. Bladene kan du bare la ligge foreløpig.

3. Gjør klar kyllingkraften

4. Finhakk ingefæren

5. Del opp vårløken: Det hvite for seg og det grønne for seg.

6. Kutt begge deler opp i tynne skiver, men ikke bland haugene

7. Ha korianderstilker, kraft, østerssaus, hvitløk, ingefær og det hvite fra vårløken i en kjele og kok opp.

8. La småkoke i ti minutter

9. Bland i koriander og det grønne fra vårløken og server.

Én kommentar til “Asiatisk saus til oksekjøtt

  1. Tilbaketråkk: Nammis.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.