
Dette er fiskepinner slik du aldri har smakt fiskepinner før. Fiskepinner for deg som er lei av fiskepinner. Hver bit er stappfull av spennende smaker. Her er det bare til å beregne dobbelt så mye fiskepinner som vanlig! Nammis!
Prøv også mine andre sjømatoppskrifter
Du trenger:
Til 3 personer
- 500 gram torskefilet uten bein
- 3 vårløk, finhakket
- 2 røde chili, frøløse, finhakket
- 4 cm ingefær, finhakket
- En liten bunt finhakket koriander
- En litt mindre bunt finhakket mynte
- 3 egg
- Grilljermel
- Salt og pepper
- Solsikkeolje til frittering
Kan serveres med sennep, chilisaus eller andre sauser du liker.
TIPS! Passer også fint som tapas
Slik gjør du
1. Kok opp rikelig med vann og ha litt salt i. Når vannet koker skrur du av varmen, og legger fisken oppi gryten. La trekke i 10-12 minutter.
2. Ha fisken (ikke fiskevannet) i en bolle og la den bli litt småkald. Mos fisken lett med en gaffel. Ha i resten av ingrediensene (bortsett fra grilljermelet og oljen) og bland godt!
3. Nå skal blandingen bli til fiskepinner, og det er litt fiklete. Med så mye rart i fiskemassen er det ikke bare-bare å få den til å skjønne at den egner seg best som pinner. Jeg tok en toppet spiseskje fiskemasse i handflaten, strødde litt grilljermel over massen og klemte det sammen til en pølse. Så snudde jeg massen og gjorde det samme. Det funket ganske greit. Hvis du finner en bedre løsning hadde det vært kjekt om du skrev det i kommentarfeltet.
4. Stek pinnene i rikelig med solsikkeolje. Cirka 2-3 minutter på hver side. Nam!!