Aspargessuppe

Det går cirka 1 kg asparges med til suppen
En deilig, kremet aspargessuppe på terassen med et godt stykke brød til. Ekte sommer!

SOMMERMAT PÅ NAMMIS:  For mange er aspargesen sommergrønnsak nummer 1. Fersk asparges kan brukes til mye flott mat og en av mine favoritter er i suppeform. Det er en enkel og ganske kort prosess å lage suppen – og resultatet blir veldig godt. Nammis!

Se vår oppskrift på godt suppebrød her


Du trenger:

  • 950 gram fersk asparges (hvit eller grønn)
  • 1 stor gulløk, finhakket
  • 3 ss ekte smør (ikke juks med margarin eller olje. Bruk ekte smør!)
  • 1,25 l hønsebuljong (jeg bruker terning)
  • 0,75 dl kremfløte
  • 2 ts sitronsaft
  • Krydder: Salt, timian og pepper etter smak

 

Slik gjør du:

1. Begynn med å vaske og rense aspargesen. Kutt av den trevlete bunnen og kast disse. Kutt av cirka 3-4 centimeter av toppene og spar disse til senere (de skal brukes som pynt)

2. Kutt aspargesen som gjenstår i biter på cirka 2 centimeter.

3. Finhakk løken, og fres den i cirka 5-10 minutter (til løken har blitt litt myk) i smør på medium varme. Rør hyppig.

4. I mellomtiden kan du koke opp vann og blande i buljongterningene.

5. Ha så i aspargesbitene i gryten og krydre litt med salt og pepper. Fres videre i 5 minutter, mens du rører.

6. Tilsett buljongen og timianen.

7. Senk varmen, og la putre under lokk i cirka 15 min.

8. I denne perioden koker du opp en liter lettsaltet vann og koker aspargestuppene i ett minutt. Hell så vannet av gryten, og la tuppene ligge og vente.

9. Når suppen har kokt i 15 minutter kjører du den i en blender eller bruker stavmikser til alt er én jevn masse.

10. Rør inn kremfløte og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.

12. Ha tuppene oppi hver skål i forbindelse med servering.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.