
SOMMERMAT PÅ NAMMIS: For mange er aspargesen sommergrønnsak nummer 1. Fersk asparges kan brukes til mye flott mat og en av mine favoritter er i suppeform. Det er en enkel og ganske kort prosess å lage suppen – og resultatet blir veldig godt. Nammis!
Se vår oppskrift på godt suppebrød her
Du trenger:
- 950 gram fersk asparges (hvit eller grønn)
- 1 stor gulløk, finhakket
- 3 ss ekte smør (ikke juks med margarin eller olje. Bruk ekte smør!)
- 1,25 l hønsebuljong (jeg bruker terning)
- 0,75 dl kremfløte
- 2 ts sitronsaft
- Krydder: Salt, timian og pepper etter smak
Slik gjør du:
1. Begynn med å vaske og rense aspargesen. Kutt av den trevlete bunnen og kast disse. Kutt av cirka 3-4 centimeter av toppene og spar disse til senere (de skal brukes som pynt)
2. Kutt aspargesen som gjenstår i biter på cirka 2 centimeter.
3. Finhakk løken, og fres den i cirka 5-10 minutter (til løken har blitt litt myk) i smør på medium varme. Rør hyppig.
4. I mellomtiden kan du koke opp vann og blande i buljongterningene.
5. Ha så i aspargesbitene i gryten og krydre litt med salt og pepper. Fres videre i 5 minutter, mens du rører.
6. Tilsett buljongen og timianen.
7. Senk varmen, og la putre under lokk i cirka 15 min.
8. I denne perioden koker du opp en liter lettsaltet vann og koker aspargestuppene i ett minutt. Hell så vannet av gryten, og la tuppene ligge og vente.
9. Når suppen har kokt i 15 minutter kjører du den i en blender eller bruker stavmikser til alt er én jevn masse.
10. Rør inn kremfløte og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
12. Ha tuppene oppi hver skål i forbindelse med servering.