Ja, jeg vet! Jeg burde bytte ut dette bildet. For er det ikke kjøpebrød (!!!) på dette bildet? Og hva ER den dressingen? Jo, det ER kjøpebrød og den dressingen kommer aldri ut på denne bloggen, for å si det sånn. Fryktelig sak!
Men! Juvelen i pølsen, selve hånden i hansken, plommen på eggen – altså selve burgeren, baconburgeren, den var så god at jeg bare må dele den så fort som mulig! Baconet gir utrolig herlig smak og flott, sprø stekeskorpe. Denne bare må du lage!!
PRØV OGSÅ MINE ANDRE BURGERE
Du trenger:
Til fire store burgere
- 300 gram bacon (helst i helt stykke eller skiver – ikke sånn smårettbacon)
- 400 gram karbonadedeig
- ½ ts salt
- ¼ ts pepper
Ikke gå i kjøpebrødfellen du også – lag hjemmelagde burgerbrød!
Slik gjør du:
1. Grovhakk baconet i terninger og legg det i fryseren i 15 – 30 minutter.
2. Ha baconet i blenderen og miks til det blir helt kjøttdeig.
3. Bland baconet med kjøttdeigen og rør inn salt og pepper.
4. Forme til 4 flate burgere.
5. Stek burgerne i smør eller olje på medium varme i 4-5 minutter på hver side.