Bacondadler

Bacondadler
Superenkel og snadder tapasrett: Ovnsbakte, baconsurrede dadler! Nammis!

Dette er min udiskutable tapasfavoritt. Ingen tapaskveld er fullkommen uten et par munnfuller av disse søt-salte vidunderlighetene! I tillegg til å være supergode, er de superraske og superlette å lage, enten det er som en selvstendig kveldssnaks eller som en del av et større tapasbord. Men hvis du lager dem fordi jeg kommer på besøk, bør du satse på dobbel porsjon først som sist

PRØV OGSÅ MINE ANDRE TAPAS-OPPSKRIFTER

 

Du trenger

En liten porsjon til 4 pers

  • 8 ferske dadler
  • 8 striper bacon (velg din favorittbacon)

 

Tips! Test ut noen med litt brunt sukker og chilipulver på toppen. Det er også superdigg!

 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 180 grader.

2. Fjerne steinen i dadlene.

3. Jeg pleier å kutte de største dadlene i to for å få den rette balansen mellom frukt og kjøtt, men det er litt opp til deg.

4. Rull baconstripene rundt dadlene. Du kan bruke en (smaksløs) tannpirker (av tre) eller en cocktailpinne for å feste baconet, hvis det er vanskelig å ha med å gjøre.

5. Sett dalene på et stekebrett og stek i ovnen i 20 – 25 minutter til baconet har fått en fin stekeskorpe.

6. Dadlene skal helst få hvile cirka 15 minuttter etter at de har kommet ut av ovnen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *