Bakte poteter

Denne oppskriften garanterer et sprøtt og deilig skal
Bakte poteter er supergodt. Bruk dem som tilbehør til middagen eller som en selvstendig rett med mye moro topping. Eller hva med å bake småpoteter til tapasbordet? Nammis!

Fra barndommen husker jeg bakte poteter, innpakket i sølvpapir, fylt med bernaisesaus og spist med skje. Skallet lå igjen på tallerkenen som en skinnfell. Slik er det ikke med denne snadderoppskriften. Her spiller skallet hovedrollen i poteten. Dersom du pensler med olje, strør med salt og lar sølvfolien ligge rolig i skuffen får du en deilig bakt potet med sprøtt og deilig salt skall. En skikkelig potetfest!

 Sjekk våre andre forslag til middagstilbehør her

Du trenger

 

  • 1-2 poteter per pers. Du kan bruke poteter av alle slag og størrelser. Jo større potet, jo lengre steketid.
  • nykvernet havsalt
  • Olivenolje
  • Den toppingen du ønsker

 

Slik gjør du

1. Vask potetene godt

2. Skjær et kryss i toppen av poteten med en skarp kniv. Det skal ikke være så tykt.

3. Pensle potetene med olivenolje

4. Strø på et raust lag med nykvernet havsalt.

5. Stek potetene i ovnen på 200 grader. Steketiden varierer etter størrelse på potetene. En potet som er av «vanlig» bakepotet-størrelse tar 60-70 minutter å steke. De største potetene kan trenge opptil 2 timer.

6. Ta potetene ut av ovnen, og press kantene litt sammen, slik at krysset på toppen av poteten sprekker. Da får du mest mulig fyll ned i poteten.

7. Topp potetene med det du liker best – smør, rømme, dressing, bacon, løk – whattever.

2 kommentarer til “Bakte poteter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.