Fra barndommen husker jeg bakte poteter, innpakket i sølvpapir, fylt med bernaisesaus og spist med skje. Skallet lå igjen på tallerkenen som en skinnfell. Slik er det ikke med denne snadderoppskriften. Her spiller skallet hovedrollen i poteten. Dersom du pensler med olje, strør med salt og lar sølvfolien ligge rolig i skuffen får du en deilig bakt potet med sprøtt og deilig salt skall. En skikkelig potetfest!
Sjekk våre andre forslag til middagstilbehør her
Du trenger
- 1-2 poteter per pers. Du kan bruke poteter av alle slag og størrelser. Jo større potet, jo lengre steketid.
- nykvernet havsalt
- Olivenolje
- Den toppingen du ønsker
Slik gjør du
1. Vask potetene godt
2. Skjær et kryss i toppen av poteten med en skarp kniv. Det skal ikke være så tykt.
3. Pensle potetene med olivenolje
4. Strø på et raust lag med nykvernet havsalt.
5. Stek potetene i ovnen på 200 grader. Steketiden varierer etter størrelse på potetene. En potet som er av «vanlig» bakepotet-størrelse tar 60-70 minutter å steke. De største potetene kan trenge opptil 2 timer.
6. Ta potetene ut av ovnen, og press kantene litt sammen, slik at krysset på toppen av poteten sprekker. Da får du mest mulig fyll ned i poteten.
7. Topp potetene med det du liker best – smør, rømme, dressing, bacon, løk – whattever.
2 kommentarer til “Bakte poteter”