Bananbrød

Bananbrød
Avhengighetsvarsel: Saftig, luftig formkake med sjokoladebiter og mild smak av banan. Helt vilt godt!

Hvis du googler bilder etter «energisk person» kommer det sikkert opp et bilde av min ti år yngre søster.  Mobilen min rister alltid litt ekstra entusiastisk når det tikker inn en melding fra henne: «Weeeeeeeee! Såååååå koselig at dere kommer på besøk!!! Jeg skal bake bananbrød til dere! Bahasa!!!!». Bananbrød, ja.. Dette hadde hun snakket om før. Hva i all verden skulle jeg forvente? Er dette noe der man bytter ut alt som er godt i en oppskrift med banan eller noe ordentlig godt? Ordentlig godt, er svaret! Ikke litt helsekostete i det hele tatt – bare utrolig snadder!

PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE KAKER

Du trenger:

  • 5 dl hvetemel
  • 50 gram sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • En klype salt
  • 200 gram kokesjokolade (i små biter)
  • 3 moste modne bananer
  • 110 gram smør, smeltet
  • 1 dl melk (helst h-melk)
  • 2 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes eller erstattes med vaniljesukker)

 

TIPS: Kan absolutt serveres med iskrem!

Slik gjør du:

1. Bland det tørre (mel, sukker, bakepulver, natron, salt og sjokoladebiter) i en bolle og bland godt.

2. Bland moste bananer, smeltet smør, melk, egg og vaniljeekstrakt i en annen bolle og bland godt.

3. Ha bananmiksen over i det tørre og bland til alt er en hevn masse.

4. Flytt massen over i en 2-liters brødform.

5. Bak på 180 grader i 45– 60 minutter – bruk kakepinne i midten for å sjekke om den er ferdig. Den er ferdig når pinnen kommer opp av kaken uten deigrester på.

6. La hvile i brødformen i 15 minutter før du velver den ut. La kjøles ned videre på rist.

7. Pakk godt inn, så holder den seg godt i cirka 2 dager.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.