Fordelen med grillmarinader og grillsauser er at man kan finne noe som passer akkurat til ditt behov. Man har oppskrifter som skal innkokes lenge og marinere over netter i kjøleskapet og så har ekspressausene som man kaster sammen i en fart, pensler rett på kjøttet og kaster på grillen. Denne bbq-sausen er en sånn rask og enkel en som tar deg fra krydderskapet til grillingen fortere enn grillkullet blir klart. Sausen kombinerer masse spennende kryddersmaker og tabascoen gir et lite sting. Nammis!
Synes du maiskolben i bakgrunnen ser nammis ut? Denne er grillet med dette grillkrydderet
Du trenger:
- 8 ss ketsjup (1,2 dl)
- 1 ss eplesider-eddik
- 1 ss brunt sukker
- 1 ss worcestershire sauce
- ½ ss gul sennep
- ½ ts tabasco sauce
- 1 ts røkt paprikapulver (Finnes i større butikker. Kan erstattes med vanlig)
- 1/8 ts salt
- 1/8 ts pepper
- 1/8 ts kajennepepper
- ½ ts oregano
Slik gjør du
1. Ha alle ingrediensene oppi en kjele og rør godt.
2. Kok opp blandingen på forsiktig varme og la småputre i cirka 5 minutter, til blandingen begynner å tykne.
3. Sausen kan brukes med en gang den er ferdig – men den blir enda bedre hvis den får kjølt seg ned til kjøleskaptemperatur først.