Barbeque-saus (søt)

Barbeque-saus med cola, løk og hvitløk gir en søt og digg grillopplevelse
En søt og smakfull grillsaus som gir en ekstra spiss på et grillmåltid. Nammis

I grillsesongen (som i butikkene tydeligvis varer fra palmelørdag til lussekattene kommer på bordet) bugner kjølediskene av de lekreste grillstykker innsauset i den kjipeste bbq-sausen. Hvorfor ikke heller kjøpe noen ubesudlede rene kjøttstykker for å så besudle dem med din egne hjemmelagde bbq-saus? Jeg lover deg en ny og bedre grillopplevelse! Så godt, så enkelt!

 

Sjekk også våre andre grilloppskrifter

Du trenger:

  • 30 gr smør
  • 2 fedd hvitløk (presset gjennom hvitløkspressen)
  • ½ gulløk, finhakket
  • 8 ss ketsjup
  • 4 ss eplesider-eddik
  • 4 ss brunt sukker
  • 2 ½ ss worcestershire sauce
  • 1 ½ ss tomatpure
  • 1 ts chilipulver
  • ½ ts hvitt pepper, malt
  • 2 dl cola-brus (med sukker)

 

 Slik gjør du

1. Smelt smøret på medium varme i en liten kjele

2. Ha i løk (den skal være så finhakket som du bare orker) og hvitløk i pannen og stek i smøret i 6 minutter til løken er myk. Hold varmen på medium – for det er ikke meningen at løken skal få noe særlig stekeskorpe.

3. Tilsett ketsjup, sukker, worcestershire sauce, tomatpure, chilipulver pepper og colabrus og rør godt.

4. Så tilsetter du 2 ss eplesidereddik (altså halvparten) og rører godt. Så kan du smake på sausen din. Vil du ha den eddikete tilsetter du mer eddik.

5. Smak også om du tror det trengs mer pepper eller kanskje litt salt (begynn med ½ ts).

6. Kok opp blandingen på forsiktig varme og la småputre (slik at du så vidt ser at det koker) i cirka 30 minutter, til blandingen begynner å tykne litt.

7. Sausen kan brukes med en gang den er ferdig – men den blir enda bedre hvis den får kjølt seg ned til kjøleskaptemperatur først.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.