BBQ-bibringe

BBQ Brisket
Her har vi laget bibringen som en sloppy joe med myke hamburgerbrød, crispy coleslaw og saftig mørt kjøtt i midten. Nammis!

Brisket er en rett som jeg ble nysgjerrig på etter noen sesonger av Big Bang Theory. Vi fikk jo aldri sett denne retten i serien, men det virket så godt med brisket. Bibringe, heter det på norsk, og du finner det i velassorterte butikker, særlig i slaktetiden på høsten. Bibringe et relativt billig kjøttstykke som krever timevis med varme og kjærlighet før du kan spise det. Men da er det til gjengjeld vanvittig godt kjøtt som smelter på tungen. Du kan tilberede det på mange ulike måter. Denne gangen dekket jeg den med en snadder krydderblanding og langtidskokte i en bbq-saus. Du kan servere dette slik jeg har gjort, med hamburgerbrød (lenke) og coleslaw (lenke) eller for eksempel som en klassisk sørstatsmiddag med en deilig potetsalat (lenke), kremet mais (lenke), en grønn salat og maisbrød (lenke).

PRØV OGSÅ MINE ANDRE SLOW COOCKER-OPPSKRIFTER

 

Du trenger

Til 4 personer

Beregne cirka 300 gram rått kjøtt per pers

  • 1,2 kg bibringe

Krydderblanding

  • 1 ss brunt sukker
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • ½ ts spisskummen
  • 1 ts sennepspulver
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper

BBQ-sausen

  • 2 fedd hvitløk, knust eller most (kan erstattes med 2 ts hvitløkspulver)
  • 4 ss eplesidereddik
  • 3 ½ dl ketsjup
  • 100 gram brunt sukker
  • 2 ts svart pepper
  • 2 ts løkpulver
  • 2 ts sennepspulver (kan erstattes med 2 ss sennep)
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 ss Worcestershire sauce

TIPS! Jeg tilbereder denne i slowcookeren. Har du ikke slow cooker? Ingen problem. 5 timer i ovnen på 160 grader gjør susen. Eventuelt 75 minutter i trykkokeren.

Slik gjør du

1. Tørk av kjøttet med kjøkkenpapir som ikke loer.

2. Bland sammen ingrediensene til krydderblandingen i en skål

3. Fordele hele krydderblandingen utover kjøttet og gni det litt inn.

4. Ha alle ingrediensene til bbq-sausen i slowcookeren og bland godt.

5. Legg kjøttet ned i sausen.

6. Sett slowcookeren på 9 timer og LOW. Sett på lokket og nyt livet. Hvis du har dårligere tid kan du for eksempel prøve 6 timer på HIGH.

7. Sjekk at kjøttet er ferdig. Det skal være så mørt at det løsner lett fra beinet, men trenger ikke nødvendigvis være så mørt at du kan rive det opp som pulled pork.

8. Sett stekeovnen på 200 grader.

9. Ta kjøttet opp fra slowcookeren og over på et stekebrett. Pensle godt med bbq-sausen og la steke i 15 – 20 minutter til kjøttet har en mørk overflate. Pensle gjerne med bbq-saus flere ganger underveis i stekingen.

10. Ta kjøttet ut og la det hvile 5 – 10 minutter før du skjærer det opp i tynne skiver og serverer det som du ønsker

Oppskriften er inspirert av en oppskrift jeg fant på recipetineats.com

bibringe klar for oppskjæring
Slik skal den se ut når den er ferdig i ovnen. Mør, mørk og mektig! Nammis!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.