Denne pizzaen har jeg faktisk drømt om siden 2007. Da fikk jeg servert en overformidabelt god kyllingpizza med akkurat passe nok smak av BBQ. For ofte er det jo slik at BBQ-tema-pizzaer enten ikke smaker så mye BBQ, eller så smaker de så mye at du like gjerne kunne drukket saus rett fra flasken. Men ikke den jeg fikk servert i 2007. Og ikke denne her. Jakten er over, og nå skal det spises! Akkurat perfekt smak av BBQ. Snakker om snadder!
PRØV OGSÅ MINE ANDRE PIZZA-OPPSKRIFTER
Du trenger
Til én langpannepizza
- 1 pizzabunn som dekker en langpanne ( min oppskrift her http://www.nammis.no/pizzadeig/)
- 1 kyllingfilet uten skinn
- 1 ts salt
- 7 ss god BBQ-saus
- 250 gram revet ost, gjerne mozarella
- ½ rødløk. Skåret i tynne skiver
Etter den kommer ut av ovnen, kan pizzaen pyntes med:
- En liten håndfull koriander
- ½ ts chiliflak
- 5 ss parmesan
Slik gjør du:
1. Varme ovnen din til 190 grader.
2. Tørk av kyllingfileten, og legg den i en ildfast form.
3. Hell 3 ss BBQ-saus over kyllingfileten, og strø over ½ ts salt
4. Stek den i ovnen i 20 minutter. Det er ikke sikkert den blir helt gjennomstekt, men det blir den senere.
5. La kyllingen avkjøles, før du skjærer den opp i så store biter/strimler som du liker å ha på pizza.
6. Så setter du ovnen på så høyt du kan – 230 – 260 grader et sted.
7. Kjevle ut pizzadeigen og ha den på et stekebrett.
8. Fordele så utover resten av BBQ-sausen, og ha på ost, rødløk og kyllingkjøttet. La kantene være uten fyll.
9. Pensle gjerne kanten med litt olje, og strø over litt salt før den går i ovnen.
10. Stekes i 10 – 15 minutter til osten og kanten er akkurat passe gyllen og fin.
11. Pyntes gjerne med koriander, chiliflak og parmesan om du vil.