Jeg er konstant på jakt etter den perfekte BBQ-saus. Den som passer perfekt til kjøttet man lager, som smaker godt og som er ordentlig seig og klissete. Denne varianten her er perfekt til grillet kylling, særlig de små stykkene som klubber, lår og vinger. Balsamicoen gir et spennende smaksbilde, uten at den blir for dominerende (Jeg er for eksempel ikke så veldig glad i salat med balsamicoeddik på, men denne BBQ-sausen var utrolig god). Denne sausen gjør grillsesongen bedre!
PRØV OGSÅ MINE ANDRE GRILLOPPSKRIFTER
Du trenger:
Til cirka halvannen kilo kylling (gjerne lår, klubber eller vinger)
- 2,5 dl balsamicoeddik
- 2 dl ketsjup
- 5 ss brunt sukker
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ss Worcestershire sauce
- 1 ss sennep
- ¼ ts salt
- ½ ts pepper
- Holder til inntil 1 ½ kg kyllingkjøtt som er stykket opp, tint, tørket og krydret med salt og pepper. Jeg brukte 750 gram kyllingklubber og da brukte jeg halvparten til pensling og halvparten til dip-saus ved bordet.
- Serveres med: våtservietter
Slik gjør du:
1. Rør alle saus-ingrediensene sammen i en kjele og kok opp.
2. La småkoke uten lokk i cirka 20 minutter, til sausen har blitt tykk og fin.
3. Sausen kan brukes umiddelbart, eller lagres i kaldt og lufttett i kjøleksapet.
4. Krydre kyllingen med salt og pepper og grill den etter anvisningene på pakken (med kyllingklubber satset jeg på ti minutter på hver side). De siste 3 minuttene på hver side pensler du et raust lag med bbq-sausen.
5. La gjerne den ferdige kyllingen hvile litt under aluminiumsfolie noen minutter før du servere den, så blir den ennå saftigere.
6. Servere kyllingen med resten av bbq-sausen som dip.
TIPS! Vil du heller ha ovnsbakt kylling (tinte kyllingklubber kan bakes cirka 40 minutter på 180 grader), så kan du steke kyllingen uten BBQ-saus først, så pensler du på sausen det siste kvarteret av steketiden.
TIPS: Spray grillristen med litt olje før du legger kyllingen på, så blir det lettere å snu den uten at skinnet henger igjen på grillen.