Bechamel: Ostesaus til lasagne

Ostesaus til lasagne
Denne fyldige hjemmelagde ostesausen kan brukes til pasta generelt, fiskeboller og ikke minst: hjemmelaget lasagne! Nammis!

Debatten har rast lenge. Spørsmålet blir stilt på tvers av sosiale lag, aldersgrupper og geografiske grenser: «Er det ikke vanskelig å lage sånn ostesaus til lasagne?», sier folk. Og jeg bare: – Nehei, bare gjør sånn her!»
Og folk bare: Ok, det skal jeg prøve. Og så bare: WOW! Super-Lasagne, liksom! Jeg lover deg, bror: prøv!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE LASAGNEOPPSKRIFTER

 

Du trenger

Til en stor lasagne på cirka 6 plater

  • 1 liter h-melk
  • 5 ss hvetemel
  • ½ ts salt (kan sløyfes helt)
  • ¼ ts pepper
  • ¼ ts muskatnøtt
  • 2 dl revet ost (velg den du liker best)

Til en liten lasagne på cirka 3 plater

  • 5 dl h-melk
  • 2 ½ ss hvetemel
  • ¼ ts salt (kan sløyfes helt)
  • ¼ ts pepper
  • En god klype muskatnøtt
  • 1 dl revet ost (velg den du liker best)

 

Slik gjør du:

1. Kok opp ¾ av melken på forsiktig varme.

2. Rist eller pisk sammen resten av melken med melet. Bruk gjerne et gammelt syltetøyglass med lokk og rist i vei.

3. Når melken koker og meljevningen er klumpfri (det med klumpfri er litt viktig, altså) Rører du jevningen forsiktig ut i sausen. Her er også målet å unngå klumper, så rør godt hele tiden og bland i litt og litt og litt. Er du allikevel uheldig, og får mange klumper, kan du helle blandingen gjennom en sil.

4. Kok opp igjen og la det hele småkoke i cirka fem minutter. Dette er for at melsmaken skal forsvinne.

5. Rør inn krydderne og smak til om du trenger mer krydder.

6. Så rører du inn osten til den har smeltet helt inn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *