Dette er en gryte for deg som er på jakt etter noe godt til middag eller lunsj. Som vil ha noe man blir god og mett av. Og som gir rester til kjøleskapet eller fryseren. Og som du kan tilpasse litt etter det du har i skuffer og skap og kjøleskap. Ta det du har, ta det du liker, kok opp og nyt!
PRØV OGSÅ MINE ANDRE GRYTERETTER
Du trenger
Til en stor gryte – her blir det nok rester
- 400 gram kjøttdeig
- Litt olje til steking
- 1 gulløk, grovhakket
- ½ blomkål, grovhakket
- ½ brokkoli, grovhakket
- 4 store selleristenger, grovhakket
- 6 gulrøtter, skrelte og kuttet i skiver på cirk 0,5 cm
- 4 poteter, kuttet store terninger (jeg beholder skallet på, du velger selv)
- 1 boks med hermetiske tomater
- 1 liter oksekraft (eller kyllingkraft)
- 1 boks (180 gram) tomatpure
- 1 ss tørket oregano
- 1 boks med hermetiske svarte bønner, godt skylt
- 1 boks med hermetiske røde linser, godt skylt
- 1 boks med hermetiske kikerter, godt skylt
- Smak til med pepper
Serveres gjerne med ovnsbakt blomkål, nanbrød, ris og/eller lignende
Slik gjør du:
1. Stek kjøttdeigen lett i litt olje eller smør.
2. Tilsett løk, selleristang og gulrot og stek et par minutter til.
3. Tilsett resten av ingrediensene, og kok opp.
4. La småkoke i 25 minutter til grønnsakene er møre (men fortsatt har litt tyggemotstand).