Berlinerkranser

 Denne oppskriften holder til en liten kakeboks.
Deilige berlinerkranser med et raust lag perlesukker på toppen. Testet og godkjent av både mamma og svigermor.

Mormoren min bakte alltid berlinerkranser til jul. Fantasiske små julekaker med masse deilig smak og et kult lag med perlesukker utenpå. Da den tiden kom da Mormor sluttet – og jeg begynte – å bake til jul, kom det raskt et ønske om å inkludere berlinerkranser i julebakstplanene. Det var skummelt å skulle hoppe etter mormor, men jeg gav det et forsøk. Nå er berlinerkranser et fast juleritual hos meg. Nammis!

 Prøv også våre andre julekaker

 

Du trenger

  • 2 hardkokte eggeplommer
  • 2 rå eggeplommer
  • 125 gr sukker
  • 250 gr ekte smør, romtemperert
  • 300 gr hvetemel

Til pensling og dryss:

 

  • 2 eggehviter
  • 2 dl perlesukker

Slik gjør du:

1. Gni ut de kokte eggeplommene og bland dem med de rå.

2. Tilsett sukker og visp godt.

3. Bland i smør og mel – litt og litt.

4. Pakk deigen inn i plastfolie og la den avkjøles i kjøleskap noen timer (alt fra 30 minutter til over natten er helt fint).

5. Trill deigen ut til tynne pølser, ca. 10 cm. lange.

6. Form dem til kranser med endene i kryss.

7. Dersom deigen har blitt veldig vam, kan du legge kransene på et bakebrett og la dem avkjøles i kjøleskap. Da blir det lettere i neste steg.

8. Dypp hver krans i eggehvite og legg dem på bakebrett.

9. Strø over et raust lag med perlesukker over hver krans (raust!).

10. Stek kakene lys gule I stekeovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter

11. Avkjøles på rist – lagres i lufttett boks.

 

3 kommentarer til “Berlinerkranser

  1. Skikkelig hardcore-berlinerkransoppskrifter har like mengder mel og smør! 😉

    Ellers anbefaler jeg å koke eggene godt og lenge, vi pleier å stille klokken på 15 minutter, for å være helt sikker på at hele plommen er fast og smuldrer fint. Dessuten blir det mindre klin om man pensler kransene med eggehvite i stedet for å dyppe dem.

    1. Ja, denne oppskriften er litt mer brukervennlig enn hardcore 🙂 De første årene jeg lagde berlinerkranser, slet jeg veldig med å få en brukbar deig å jobbe med, men denne er litt idiotsikker, så selv jeg fikser dem.

      Enig i at pensling gir mindre søl, men jeg liker å ha hele kaken dekket.

      Morten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.