
Biff Chop Suey: Retten som er like god å spise som det er gøy å si navnet på med tullestemme. Prøv begge! Direkte oversatt betyr chop suey blandede biter, så dette er en slags kinesisk superdigg pytt-i-panne. Deilig biffkjøtt og masse friske grønnsaker og deilige smaker. Og så velger du selv om du vil ha ris eller nudler til. Nammis!
SJEKK OGSÅ VÅRE ANDREKINESISKE RETTER
Du trenger:
Til fire
Kjøttmarinering:
- 400 gram biffkjøtt
- 2 ts olje
- 2 ts soyasaus
- 1 ts sukker
- 1 ts salt
- 4 ts maizenna
- ¼ ts pepper
Grønnsaker 1:
- 2 gulløk, finhakket
- 1 selleristang, kuttet i skiver
- olje til steking
Grønnsaker 2:
- 2 gulrøtter, raspet
- 125 gram sopp, vasket og kuttet i skiver
- 200 gram bønnespirer, helst ferske
- 1 dl bambusskudd (helst ferske), kuttet i tynne strimler (Tilsvarer omtrent en halv boks med hermetiske. Dersom du bruker hermetiske kan du gjerne kutte dem i to i lengderetningen)
Grønnsaker 3:
- 1 ss revet fersk ingefær
- ½ kål, finhakket (cirka 600 gram)
Til kjøttsteking:
- 1 ts sukker
- 2 ts salt
- 4 hvitløksfedd, knuste
Helt til slutt:
- 2 ½ dl vann
- 2 ts soyasaus
- 4 ts maizenna
- 1 ts sukker
Serveres med: Ris eller nudler
Slik gjør du:
Kjøttmarinering:
1. Kutt kjøttet i tynne skiver.
2. Bland marinadeingrediensene (olje, soyasaus, sukker, salt, maizenna og pepper) i en skål og la kjøttet marinere i minst femten minutter.
3. I mellomtiden kan du gjøre klar alle grønnsakene.
Grønnsaker 1:
4. Varm litt olje i en panne med høy kant eller en kjele og stek løk og selleri 5 – 10 minutter til løken er myk og gjennomsiktig. Ta løk og sellerien ut av kjelen og sett begge til side.
Grønnsaker 2:
5. Varm olje på sterk varme i en (annen) stekepanne og stek gulroten, soppen, bambusskuddene og bønnespirene i ett minutt – hver for seg. Rekkefølgen er ikke viktig. Sett til side. 1 ts olje i for hver gang.
Grønnsaker 3:
6. Nå skal vi tilbake til kjelen vi stekte løken i. Ha litt olje i og varm opp igjen på medium varme. Stek ingefæren i et minutt og tilsett kålen og stek litt til – 3-4 minutter. Ingefæren kan bli litt mørk, men gjør ikke så mye.
7. Ha så i alle grønnsakene i oppskriften i kjelen og bland godt med sukker og salt. Smak til og tilsett mer salt eller sukker om nødvendig.
8. Ta ut alt av kjelen.
Kjøttsteking:
9. Ha olje i bunnen og stek hvitløken forsiktig i fem min. Øk varmen litt og ha i biffen. Stek biffen i to minutter mens du beveger den ofte.
Helt til slutt:
10. Ha i vann, soyasaus, maizenna og sukker og rør inn i biffen. Stek/kok i noen minutter og rør så inn grønnsakene. Bland godt i cirka ett minutt eller to til alle grønnsakene blir varme.
11. Serveres med ris eller nudler.