Biff Chop Suey

Biff Chop Suey
Snadder på kinarestaurant, like snadder hjemmelaget! Nammis!

Biff Chop Suey: Retten som er like god å spise som det er gøy å si navnet på med tullestemme. Prøv begge! Direkte oversatt betyr chop suey blandede biter, så dette er en slags kinesisk superdigg pytt-i-panne. Deilig biffkjøtt og masse friske grønnsaker og deilige smaker. Og så velger du selv om du vil ha ris eller nudler til. Nammis!

SJEKK OGSÅ VÅRE ANDREKINESISKE RETTER

 

Du trenger:

Til fire

Kjøttmarinering:

  • 400 gram biffkjøtt
  • 2 ts olje
  • 2 ts soyasaus
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 4 ts maizenna
  • ¼ ts pepper

Grønnsaker 1:

  • 2 gulløk, finhakket
  • 1 selleristang, kuttet i skiver
  • olje til steking

Grønnsaker 2:

  • 2 gulrøtter, raspet
  • 125 gram sopp, vasket og kuttet i skiver
  • 200 gram bønnespirer, helst ferske
  • 1 dl bambusskudd (helst ferske), kuttet i tynne strimler (Tilsvarer omtrent en halv boks med hermetiske. Dersom du bruker hermetiske kan du gjerne kutte dem i to i lengderetningen)

Grønnsaker 3:

  • 1 ss revet fersk ingefær
  • ½ kål, finhakket (cirka 600 gram)

Til kjøttsteking:

  • 1 ts sukker
  • 2 ts salt
  • 4 hvitløksfedd, knuste

 

Helt til slutt:

  • 2 ½ dl vann
  • 2 ts soyasaus
  • 4 ts maizenna
  • 1 ts sukker

Serveres med: Ris eller nudler

 

 

Slik gjør du:

Kjøttmarinering:

1. Kutt kjøttet i tynne skiver.

2. Bland marinadeingrediensene (olje, soyasaus, sukker, salt, maizenna og pepper) i en skål og la kjøttet marinere i minst femten minutter.

3. I mellomtiden kan du gjøre klar alle grønnsakene.

Grønnsaker 1:

4. Varm litt olje i en panne med høy kant eller en kjele og stek løk og selleri 5 – 10 minutter til løken er myk og gjennomsiktig. Ta løk og sellerien ut av kjelen og sett begge til side.

Grønnsaker 2:

5. Varm olje på sterk varme i en (annen) stekepanne og stek gulroten, soppen, bambusskuddene og bønnespirene i ett minutt – hver for seg. Rekkefølgen er ikke viktig. Sett til side. 1 ts olje i for hver gang.

Grønnsaker 3:

6. Nå skal vi tilbake til kjelen vi stekte løken i. Ha litt olje i og varm opp igjen på medium varme. Stek ingefæren i et minutt og tilsett kålen og stek litt til – 3-4 minutter. Ingefæren kan bli litt mørk, men gjør ikke så mye.

7. Ha så i alle grønnsakene i oppskriften i kjelen og bland godt med sukker og salt. Smak til og tilsett mer salt eller sukker om nødvendig.

8. Ta ut alt av kjelen.

Kjøttsteking:

9. Ha olje i bunnen og stek hvitløken forsiktig i fem min. Øk varmen litt og ha i biffen. Stek biffen i to minutter mens du beveger den ofte.

Helt til slutt:

10. Ha i vann, soyasaus, maizenna og sukker og rør inn i biffen. Stek/kok i noen minutter og rør så inn grønnsakene. Bland godt i cirka ett minutt eller to til alle grønnsakene blir varme.

11. Serveres med ris eller nudler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.