Biff og brokkoli

Hjemmelaget kinamat er like god som takeawayen!
Mørt biffkjøtt, frisk brokkoli og en deilig saus. Nammis!

Biff og brokkoli er Madammens favoritt-kinamat. Dessverre er det ikke alle takeaway-stedene som har denne lekkerbiskenen på menyen her på berget, så når biff-og-brokkoli-lysten blir for stor i heimen må det hjemmelagde krefter til. Denne oppskriften er like enkel som den er god. Mørt kjøtt og friske grønnsaker limt sammen av en velsmakende saus. Ordentlig godt! Serveres med ris!

Heller lyst på noe annet til middag?

 

Du trenger

Til to personer

  • 400 gr biffkjøtt av storfe (f.eks mørbrad, ytrefilet eller indrefilet. Velg den kvaliteten du har mulighet og lyst til)
  • 1 ss maizenna
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts sukker
  • 1/8 ts natron
  • 2 ss vann

Til sausen

  • 2 ss østerssaus
  • 2 ss soyasaus
  • 4 ss peanøttolje (eller annen vegetabilsk olje)
  • 1 ts maizenna
  • 2 ss vann
  • 1/s ts sukker
  • 1/8 ts hvitt pepper
  • 5 dl brokkoli-tupper
  • 2 hvitløksfedd, hakket i skiver
  • 2 cm fersk ingefær, kuttet i tynne skriver
  • 1 gulløk, kuttet i terninger
  • Serveres med: ris

 

Slik gjør du

1. Tørk av kjøttet og kutt det i tynne stimler ( Kutt det helst på tvers av kjøttfibrene – da blir det bedre å tygge).

2. Bland sammen maizenna, salt, sukker, natron og vann i en bolle. Tilsett biffstrimlene, og bland godt. La bollen hvile i romtemperatur i cirka 30 minutter.

3. I mellomtiden kan du lage sausen. Ha østerssausen, soyasuasen, 1 ts peanøttolje, maiznna, sukker, hvitt pepper og 2 ss vann i en bolle og rør godt. Sett bollen til side

4. Kutt stilkene av brokkolien og kutt opp i små buketter.

5. Kok opp en kjele med vann til det fosskoker og ha brokkolien oppi. Kok i 3 minutter, og skyll så raskt brokkolien i iskaldt vann til den er kald. Det bevarer fargen og smaken på brokkolien til senere. Sett brokkolien til side.

6. Ha biffkjøttet ut av bollen og tørk av vesken. Bruk et kjøkkenpapir som ikke går i oppløsning eller et (rent) kjøkkenhåndkle,

7. Ha en stekepanne eller wok på høy varme og ha 2 ss peanøttolje i.

8. Ha biffkjøttet i pannen og stek til biffen har fått en let stekeskorpe (cirka 3-4 minutter). Rør ofte. Hele tiden, helst.

9. Flytt biffen raskt over i en sil eller et dørslag, og la det renne av seg.

10. Tørk av pannen med et et kjøkkenpapir som ikke går i oppløsning eller et (rent) kjøkkenhåndkle, slik at det ikke er noen biff- eller fettrester igjen. Ha i resten av peanøttoljen, og varm opp igjen pannen til den er veldig varm. Stek hvitløken og ingefæren i pannen i cirka 20 sekunder (til de er gylne – ikke svidde). Rør ofte. Hele tiden, helst. Fjerne dem raskt fra pannen, men la mest mulig olje være igjen.

11. Senk varmen litt og ha i løken. Stek til den er så vidt myk og gyllen, cirka fem minutter. Rør ofte. Hele tiden, helst.

12. Så tilsetter du sausen og koker opp.

13. Så snart sausen koker tilsetter du biffen og brokkolien i pannen og rører ofte til sausen tykner litt og biffen er gjennomvarm. Bør ikke ta mer enn tre minutter.

14. Serveres umiddelbart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *