Jeg hadde stått og stirret en stund på kjøttdisken i butikken. Pølser ble forkastet tidlig i prosessen, grillribber likeså. Madammen er lei av flintstek og jeg av kotelett. Men solen skinte og det stod grillmat på planen. Så noe måtte jeg da finne. Jeg burde sikkert ha vandret over til fiskedisken, men plutselig hvilte øynene mine på noe lekkert. Noen flotte røde indrefiletstykker med en like fin rød lapp der det stod «tilbud» på pakken. Jeg var solgt og snart var også biffene det. Sammen med denne lekre marinaden laget vi grillmagi! Denne marinaden gir en flott og deilig smak, uten å stjele hele showet. Nammis!
Serveres gjerne med bakte poteter , lettkokt brokkoli og grillede maiskolber
Prøv også våre andre grilloppskrifter
Du trenger:
Nok til 2 – 4 biffskiver
- 3 fedd hvitløk (finhakket eller presset gjennom hvitløkspressen)
- 1 ss worcestershire sauce
- 1 ts sennep
- 1 ss soyasaus
- 3 ss olivenolje
- ¼ ts nykvernet pepper
Tips! Oppskriften kan gjerne dobles eller mangedobles, når det gjelder hvitløk kan du stanse når du kommer til seks fedd.
Slik gjør du:
1. Bland alle ingrediensene i en bolle.
2. Tørk av biffene med en kjøkkenpapir som ikke loer, og ha dem i en forseglbar plastpose (ziplock) eller i en boks med lokk.
3. Hell så marinaden over kjøttet, og vend kjøttet rundt i marianden, slik at får litt marinade på seg.
4. La så biffene stå i kjøleskapet i 4 – 24 timer – snu dem innimellom.
5. Husk å ta kjøttet ut av kjøleskapet minst 30 minutter før det skal stekes.
TIPS! Steketips for biff finner du her (stekepanne) og her (grill – lenke til klikk.no).