Biffsmørbrød

Biffsmørbrød
Har du pommes frittes og milkshake til disse her blir dagen perfekt! Nammis!

Tennene mine løper i vann når jeg tenker på disse biffsmørbrødene. Varmt og mørt kjøtt, sprø salat, deilig dressing og nybakt ciabatta. Det er bare til å lukke øynene og nyte!

Du trenger:

(til 8 personer)

  • 10 ciabatta (gjerne sånne halvstekte fra butikk)
  • 1,2 kg ytrefilet av storfe
  • 2-3 buketter rapidsalat
  • 6 Tomater
  • 4 fedd hvitløk
  • 2-3 dl olivenolje
  • Smør til steking

Til dressing:

  • 1 dl majones
  • 2 ss sweet chili saus
  • 2 ss hakket sylteagurk
  • 2 sjarlottløk (finhakket)
  • 2 ss hakket kruspersille

Slik gjør du:

1. Ha olivenoljen i en bolle. Press hvitløksfeddene og  ha i bollen. Dekk til bollen med plast, og la oljen trekke smak i noen timer.

2. Bland sammen ingrediensene til dressingen og la stå i kjøleskapet noen timer

3. Ta ut fileten fra kjøleskapet og la hvile i romtemperatur i minst 30 minutter.

4. Sett ovnen på 100 grader

5. Stek kjøttet i varm stekepanne i nøttebrunt smør i 45 sekunder på hver side. Krydre raust med salt og pepper og plasser steketermometer i midten av kjøttstykket. Legg i ildfast form og sett i midten av ovnen til kjøttstykket når 60 grader.

6. Ta ut kjøttstykket og dekk det til med sølvfolie. La hvile i 15-20 minutter.

7. Sett ovnen på 225 grader.

8. Skjær opp ciabattaene i to og dypp innsidene i oiljeblandingen. Stek ciabattaene i 10 minutter på 225 grader.

9. Fordel dressingen på de 20 ciabattabitene og smør utover. Legg over et blad rapidsalat.

10. Del kjøttstykket i 20 og fordel utover alle bitene. Topp hvert smørbrød med tomatskiver.

Én kommentar til “Biffsmørbrød

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.