Tennene mine løper i vann når jeg tenker på disse biffsmørbrødene. Varmt og mørt kjøtt, sprø salat, deilig dressing og nybakt ciabatta. Det er bare til å lukke øynene og nyte!
Du trenger:
(til 8 personer)
- 10 ciabatta (gjerne sånne halvstekte fra butikk)
- 1,2 kg ytrefilet av storfe
- 2-3 buketter rapidsalat
- 6 Tomater
- 4 fedd hvitløk
- 2-3 dl olivenolje
- Smør til steking
Til dressing:
- 1 dl majones
- 2 ss sweet chili saus
- 2 ss hakket sylteagurk
- 2 sjarlottløk (finhakket)
- 2 ss hakket kruspersille
Slik gjør du:
1. Ha olivenoljen i en bolle. Press hvitløksfeddene og ha i bollen. Dekk til bollen med plast, og la oljen trekke smak i noen timer.
2. Bland sammen ingrediensene til dressingen og la stå i kjøleskapet noen timer
3. Ta ut fileten fra kjøleskapet og la hvile i romtemperatur i minst 30 minutter.
4. Sett ovnen på 100 grader
5. Stek kjøttet i varm stekepanne i nøttebrunt smør i 45 sekunder på hver side. Krydre raust med salt og pepper og plasser steketermometer i midten av kjøttstykket. Legg i ildfast form og sett i midten av ovnen til kjøttstykket når 60 grader.
6. Ta ut kjøttstykket og dekk det til med sølvfolie. La hvile i 15-20 minutter.
7. Sett ovnen på 225 grader.
8. Skjær opp ciabattaene i to og dypp innsidene i oiljeblandingen. Stek ciabattaene i 10 minutter på 225 grader.
9. Fordel dressingen på de 20 ciabattabitene og smør utover. Legg over et blad rapidsalat.
10. Del kjøttstykket i 20 og fordel utover alle bitene. Topp hvert smørbrød med tomatskiver.
Én kommentar til “Biffsmørbrød”