Biffsuppe med søtpotet

Biffsuppe med søtpotet
En deilig krydret kinesisk biffsuppe med masse smak og deilig søtpotet. Nammis!

Jeg var klar for noe nytt til middag, og denne kinasuppen virket som akkurat det jeg ville ha: Noe med kjøtt og litt kraftig smak. Dette er ikke en sterk suppe, men ingefæren og femkrydderet gir tydelig og deilig preg på smaken. Og så har du stjernen i suppen, da: Biffkjøttet. Saftig og digg og mørt! Forresten, du. På bildet har jeg brukt ganske store biter av søtpotet. Jeg lærer av mine feil, så i selve oppskriften her anbefaler jeg heller terninger eller strimler. Da blir alt gjennomkokt og lettere å spise.

SJEKK UT VÅRE ANDRE OPPSKRIFTER PÅ KINAMAT

 

Du trenger:

  • 4 store fedd hvitløk, presset gjennom hvitløkspressen
  • 1 ss fersk ingefær, revet
  • 400 gram entrecôte, skåret i terninger
  • ½ ts salt
  • 1 ss olje
  • 1 ts kinesisk femkrydder
  • 7 ½ dl oksekraft (jo bedre kvalitet på kraften, jo bedre suppe)
  • 2 ss soyasaus
  • 350 gr søtpotet, kuttet i strimler eller terninger
  • 350 gram bok choy eller kinakål (jeg brukte kinakål)
  • Pyntes med: 2 vårløk, kuttet i tynne skiver

 

Slik gjør du:

1. Gjør klar hvitløken og ingefæren.

2. Skjær fettet av biffen, og kutt opp i terninger.

3. Bland biffen med halvparten av hvitløken og ingefæren og alt saltet.

4. Brun biffen i stekepannen (i to runder) på medium varme. Cirka 3 min mens du rører innimellom. Ta så bort biffen

5. Sett ned varmen, og tilsett resten av hvitløken og ingefæren og stek i cirka 30 sekunder.

6. Rør så inn femkrydder, kraft og soyasaus.

7. Tilsett søtpoteten

8. kok opp og la koke i tre minutter

9. Trim endestykkene av bok choyen/kinakålen, og skyll bladene. Skjær opp i strimler

10. Rør inn i gryten og la koke i to minutter

11. Tilsett biffen i gryten og la koke i to minutter til kjøttet er varmt

12. Strø over vårløk ved servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *