Jeg var klar for noe nytt til middag, og denne kinasuppen virket som akkurat det jeg ville ha: Noe med kjøtt og litt kraftig smak. Dette er ikke en sterk suppe, men ingefæren og femkrydderet gir tydelig og deilig preg på smaken. Og så har du stjernen i suppen, da: Biffkjøttet. Saftig og digg og mørt! Forresten, du. På bildet har jeg brukt ganske store biter av søtpotet. Jeg lærer av mine feil, så i selve oppskriften her anbefaler jeg heller terninger eller strimler. Da blir alt gjennomkokt og lettere å spise.
SJEKK UT VÅRE ANDRE OPPSKRIFTER PÅ KINAMAT
Du trenger:
- 4 store fedd hvitløk, presset gjennom hvitløkspressen
- 1 ss fersk ingefær, revet
- 400 gram entrecôte, skåret i terninger
- ½ ts salt
- 1 ss olje
- 1 ts kinesisk femkrydder
- 7 ½ dl oksekraft (jo bedre kvalitet på kraften, jo bedre suppe)
- 2 ss soyasaus
- 350 gr søtpotet, kuttet i strimler eller terninger
- 350 gram bok choy eller kinakål (jeg brukte kinakål)
- Pyntes med: 2 vårløk, kuttet i tynne skiver
Slik gjør du:
1. Gjør klar hvitløken og ingefæren.
2. Skjær fettet av biffen, og kutt opp i terninger.
3. Bland biffen med halvparten av hvitløken og ingefæren og alt saltet.
4. Brun biffen i stekepannen (i to runder) på medium varme. Cirka 3 min mens du rører innimellom. Ta så bort biffen
5. Sett ned varmen, og tilsett resten av hvitløken og ingefæren og stek i cirka 30 sekunder.
6. Rør så inn femkrydder, kraft og soyasaus.
7. Tilsett søtpoteten
8. kok opp og la koke i tre minutter
9. Trim endestykkene av bok choyen/kinakålen, og skyll bladene. Skjær opp i strimler
10. Rør inn i gryten og la koke i to minutter
11. Tilsett biffen i gryten og la koke i to minutter til kjøttet er varmt
12. Strø over vårløk ved servering.