Ajajaja, nå har vi kommet til et av årets høydepunkter når det gjelder å prøve nye ting på kjøkkenet. Vi har vanligvis holdt oss til den påkrevde kjøttdeigen til tacofredag, men nå var tiden kommet til biffkjøtt. Slowcooker-mat tar jo litt tid, men jaggu er det verdt det. Dette var i alle fall en utrolig digg tacofredag. Skal gjentas. Nå snart!
PRØV OGSÅ MINE ANDRE TACOOPPSKRIFTER
Du trenger:
Til fire personer
- Cirka 600 gram mørbrad-biff
- 1 liten gulløk, grovhakket
- 2 fedd hvitløk, most
- 1 stor lime (bare juicen)
- 1 ts chilipulver
- ½ ts spisskummen
- 1 ½ ts oregano
- 5 dl kyllingkraft
- Serveres med: varme tortillas (min oppskrift her).
Forslag til tilbehør: rømme, mais, vårløk, rødløk, mangosalsa (min oppskrift her ) limebåter eller hva du ellers måtte foretrekke å ha til).
Slik gjør du:
1. Legg kjøttet i en slowcoocker.
2. Bland resten av ingrediensene, og hell over kjøttet.
3. Sett slowcookeren på LOW og la koke i 8 timer.
4. Etter 8 timer skal kjøttet være så mørt at du kan rive det fra hverandre med gaffel. Flytt kjøttet og løken over i en bolle og gjør det (riv det fra hverandre altså).
5. Tilsett såpass mye av kraften av kjøttet blir fuktig og «marinert». Jeg brukte cirka 1 dl. Målet er saftig kjøtt som er godt tilsølt av kraften – Det skal ikke være så mye kraft at det blir suppe.
6. Serveres på varme tortillas med det tilbehøret du selv foretrekker.