Bifftaco i slowcookeren

Bifftaco i slowcookeren
Mørt, saftig og smaksrikt langtidskokt biffkjøtt blir en helt sinnsykt god taco-opplevelse! Nammis!

Ajajaja, nå har vi kommet til et av årets høydepunkter når det gjelder å prøve nye ting på kjøkkenet. Vi har vanligvis holdt oss til den påkrevde kjøttdeigen til tacofredag, men nå var tiden kommet til biffkjøtt. Slowcooker-mat tar jo litt tid, men jaggu er det verdt det. Dette var i alle fall en utrolig digg tacofredag. Skal gjentas. Nå snart!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE TACOOPPSKRIFTER

Du trenger:

Til fire personer

  • Cirka 600 gram mørbrad-biff
  • 1 liten gulløk, grovhakket
  • 2 fedd hvitløk, most
  • 1 stor lime (bare juicen)
  • 1 ts chilipulver
  • ½ ts spisskummen
  • 1 ½ ts oregano
  • 5 dl kyllingkraft
  • Serveres med: varme tortillas (min oppskrift her).

Forslag til tilbehør: rømme, mais, vårløk, rødløk, mangosalsa (min oppskrift her ) limebåter eller hva du ellers måtte foretrekke å ha til).

 

Slik gjør du:

1. Legg kjøttet i en slowcoocker.

2. Bland resten av ingrediensene, og hell over kjøttet.

3. Sett slowcookeren på LOW og la koke i 8 timer.

4. Etter 8 timer skal kjøttet være så mørt at du kan rive det fra hverandre med gaffel. Flytt kjøttet og løken over i en bolle og gjør det (riv det fra hverandre altså).

5. Tilsett såpass mye av kraften av kjøttet blir fuktig og «marinert». Jeg brukte cirka 1 dl. Målet er saftig kjøtt som er godt tilsølt av kraften –  Det skal ikke være så mye kraft at det blir suppe.

6. Serveres på varme tortillas med det tilbehøret du selv foretrekker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *