Blåbærmuffins med kaneltopp

Blåbærmuffins med kaneltopp
Saftige, lyse muffins med deilig blåbærfyll med et sprøtt kanellokk på toppen. Trenger ikke noe mer pynt enn et tynt lag med melis. Nammis

Det enkle er ofte det beste. Dette er ikke en påkostet glossy, photoshoppet delux cupcake. Dette er en klassisk, vanlig, enkel og veldig god blåbærmuffins med saftig bunn og deilige blåbær. Og så en liiiten twist med et sprøtt kanellag på toppen. Denne er lett å lage og populær å servere. Supergodt til en kopp kaffe eller et glass melk.

PRØV OGSÅ MINE ANDRE MUFFINSOPPSKRIFTER

 

Du trenger

Til 5 store muffins – Doble gjerne om du vil ha flere

  • 200 gram hvetemel
  • 150 gram sukker
  • ½ ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 6 ss olje
  • 1 egg
  • 1 dl melk, helst h melk
  • 100 gram blåbær (kan gjerne være fryste)

 

Til toppingen

  • 100 gram sukker
  • 5 ss hvetemel
  • 60 gram smør
  • 1 ½ ts kanel

 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200 grader.

2. Ha mel, sukker, salt og bakepulver og bland sammen.

3. Bland sammen egg, olje og melk.

4. Bland eggemiksen med melblandingen. Bare bland sånn at alle ingrediensene så vidt er blandet. Dette for å ikke strekke fibrene i melet slik at det blir bollete/brødete.

5. Bland så inn blåbærene.

6. Fyll muffinsformene 2/3 fulle.

7. Bland sammen ingrediensene til toppingen og fordele utover. Jeg rullet den sammen til en pølse som var lite tykk som muffinsformene, og skar tynne, tynne skiver og la en pølsebit på toppen av hver muffins.

8. Bak så i 20 – 25 minutter på 200 grader. Bruk gjerne bakepinne for å sjekke at de er ferdige.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.