Mortens amerikanske supermuffins med blåbær

Oppskriften holder til 8-10 store muffins
Store og mektige amerikanske muffins med masse fyll og masse smak! Nammis!

Det var på den tiden «alle» lagde cupcakes. Yndige små greier, dynket med tonnevis av smørkrem. Jeg jaktet på noe annet. Noe mer voldsomt. Jeg ville ha en signatur-muffins som sa pang! Jeg ville ha en svær muffins med masse smak og tyngde og næring. Jeg fant etter litt jakting en skikkelig robust grunnoppskrift fra amerika og jazzet den opp litt. Resultatet ble en knallmuffins som ved flere anledninger har blitt omtalt som «den beste muffinsen jeg noensinne har smakt».

 

 

 

Prøv våre andre muffinsoppskrifter også

 

 

Du trenger:

Nok til cirka 6-8 STORE muffins

  • 6-8 STORE muffinsformer (amerikanske)
  • 450 gr hvetemel
  • 2 ½ ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 115 gr brunt sukker
  • 2 egg
  • 2,5 dl melk
  • 125 g ekte smør, smeltet (smelt det gjerne en stund før du skal bruke det, så rekker det å kjøle seg ned litt).
  • 250 g friske eller dypfryste blåbær
  • 1 boks blåbærsyltetøy (bruk skikkelig kvalitetssyltetøy- ikke spar penger på dette. For smakens skyld bør det helst ikke være sånn med nedsatt sukker.)
  • Strø: melis


TIPS! Deigen hever litt i ovnen – bruk derfor doble muffinsformer, så blir de penere når de er stekt.

Slik gjør du:

 

  1. Sikt mel i en bolle og bland i resten det tørre. Ha også i blåbærene – helst rett fra fryseren, slik at de er iskalde.

 

  1. Visp sammen egg og melk og hell blandingen i bollen med de tørre ingrediensene.

 

  1. Tilsett smøret og rør sammen med en skje til deigen er akkurat såvidt samlet. Ikke rør mye, deigen skal være klumpete! Blåbærene kommer til å farge deigen lilla, men det gjør ikke så mye.

 

  1. Så skal formene fylles. Dekk bunnen av muffinsformen med en spiseskei med muffinsdeig. Så har du en god spiseskei med blåbærsyltetøy på, og så en toppet spiseskei med deig, slik at formen blir fylt cirka 2/3. Topp muffinsen med en teskei blåbærsyltetøy.

 

  1. Stek muffinsene 25 minutter på 210 grader.

 

  1. La hvile litt på rist før du serverer dem. Sikt over et jevnt lag med melis over muffinsene mens de ennå er varme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.