Blomkålbiff

To biffer til hver er perfekt til middag
Rykende ferske blomkålbiffer med masse smak. Nammis

Disse blomkålbiffene er en fullgod erstatning til kjøttmiddag. De er sprø, velsmakende og mettende. Krydderet, løken, oljen og blomkålen tar disse biffene til en real smaksopplevelse. De passer også finfint som tilbehør til kjøttmiddag. Eller kanskje man kan steke minibiffer til tapasbordet?

Prøv våre andre retter med blomkål også

 

 Du trenger:

Til fire personer

  • 1 dl bulgur (helst fin)
  • 400 gram blomkål (bruk gjerne stilken, men kutt bort bladene)
  • 1 stort fedd hvitløk (eller to små)
  • 3 vårløk
  • 3 egg
  • 1 ½ dl maismel (som ikke er det samme som maizenna)
  • 1 ts salt
  • ½ ts svart pepper, malt
  • Vegetabilsk olje til steking

 

Slik gjør du:

1. Kok bulguren etter anvisningene på pakken. (Min pose hadde ikke noe anvisninger (!), så jeg kokte opp 2 dl vann, tok kjelen bort fra varmen, rørte i 1 dl bulgur og lot det hele stå i 15 minutter til alt vannet var trukket inn, og bulguren var myk og fin. Det funket kjempebra)

2. Riv 300 gram av blomkålen på den grove siden av rivjernet. Kutt de siste 100 grammene av blomkålen i litt større biter (cirka 1cmx1cm-biter). Det gjør underverker for konsistensen av biffen.

3. Finhakk vårløken, og press hvitløken gjennom hvitløkspressen.

4. Bland blomkål, maismel, vårløk, hvitløk, egg, salt, pepper godt sammen.

5. Rør inn bulguren til slutt.

6. Del opp blomkålmassen i 8 deler (cirka 110 gram per biff), og form hver del til små karbonader.

7. Ha godt med olje i en stekepanne og varm opp pannen til den er ganske varm (men ikke kjør på full styrke hele veien).

8. Stek biffene på fire minutter på hver side.

9. Spises umiddelbart – da de er aller best rykende varme og ferske. To til hver passer bra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.