Blomkålsuppe

Pølsebitene er valgfrie.
Blomkålsuppen er en lett – men smaksrik suppe – Den passer perfekt på dager der man vil noe godt til middag uten å få den tunge metthetsfølelsen utover dagen. Perfekt på en varm sommerdag.

Blomkålsuppe med pølsebiter er en av mine favorittsupper, som jeg aldri går lei. Småttisen (16 mnd) elsker den også. En perfekt sommermiddag, vinterlunsj eller forrett til et større måltid. Smaksopplevelsen er ekstra god hvis du er litt raus med pepperet, og serverer den med ferske rundstykker og godt smør.

Sjekk våre andre supper her

Tips: Dersom du vil ha en lettere suppe eller en vegetarsuppe er pølsebitene selvsagt valgfrie.

Du trenger

  • 1 hel blomkål
  • 1,25 liter vann
  • Grønnsaksbuljong (Jeg innrømmer det: Jeg bruker vanlige buljonterninger)
  • 2 ss hvetemel
  • 1/2 dl vann
  • 1 dl matfløte
  • 1 eggeplomme
  • Kjøttpølse (så mye som du vil ha – for eksempel en pølse per pers, velg den pølsetypen du liker best, men det er en fordel hvis den tåler litt koking)
  • Salt og pepper

 

Slik gjør du:

1. Skjær av blader og grove stilker på blomkålen. Del blomkålblomstene opp i biter som passer på en skei

2. Kok opp vann og rør ut buljongterningene

4. Ha i bladene og stilkene fra blomkålen og fosskok i 15 minutter

5. Skjær opp pølsen i passende biter så lenge

6. Ta ut stilkene fra det kokende vannet

7. Ha opp i blomkålbukettene, kok dem i tre minutter og ta dem ut igjen.

8. Lag en jevning av mel og ½ dl vann (Det vil si at du rører eller rister mel og vann sammen, slik at du får en jevn røre uten melklumper. Det er for å sikre at du ikke får melklumper i sausen. Mitt tips er å ha melet og vannet i et lite glass med tett lokk – for eksempel et brukt tomatpure-glass og rist til alt melet har bladet seg).

9. Rør jevningen ut i buljongen litt og litt mens du rører kraftig. Kok i 3 minutter.

10. Rør sammen eggeplomme og melk/fløte

11. Smak til suppen med salt og pepper. Jeg er forsiktig med saltet og raus med pepperet. Folk kan heller salte selv ved bordet.

12. Rør inn fløte/egg-blandingen

13. Tilsett blomkålbukettene og pølsebitene

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.