Kyllingsuppe med lokk

Til denne retten trenger du noen suppeskåler som tåler en tur i ovnen.
En herlig ovnsbakt kyllingsuppe med masse grønnsaker og et lokk av butterdeig. Nammis

Man skal høre mye her i livet, og nå hadde jeg hørt om ovnsbakt suppe – Kyllingsuppe med lokk. Nærmere bestemt hadde jeg latt meg fortelle om noe som het «Bondesuppe» med kylling og grønnsaker og et sprøtt lag med butterdeig på toppen. Helt sprøtt, tenkte jeg – men dette må man jo prøve! Jeg fant frem fire ildfaste suppeskåler og satt i gang. Resultatet ble et fyrverkeri av en suppe. Ordentlig god på smak og morsom å spise. Bytt gjerne ut grønnsakene ettter smak og sesong. Nammis!

Prøv også våre andre supper

 

 

Du trenger

  • 4 ildfaste suppeskåler
  • 1 ½ liter kyllingkraft (jeg brukte buljonterninger)
  • 2 kyllingfileter (uten skinn) eller 300 gram kalkunkjøtt
  • 80 gr creme fraiche
  • 4 flak butterdeig , tinte
  • 80 gr linser, kokt etter anvisning på pakken til de er møre, sil bort overflødig veske
  • 50 gr smør, romtemperert
  • 2 gulrøtter, skrelt og kuttet i små terninger
  • ½ gulløk, skrelt og kuttet i små terninger
  • 80 selleri (denne kan du kutte bort dersom du hater selleri), skrelt og kuttet i tynne skiver
  • 1 egg
  • 100 gr brokkoli, fjern de største stilkene – og kutt opp i små blomster
  • 80 gr aspargesbønner, kutt bort endene – og del bønnene i 2-3 deler
  • 130 gr kålrot, skrelt og kuttet i små terninger
  • Krydres med salt og pepper

 

OBS! Butterdeigen skal dekke suppeskålene når de skal inn i ovnen – så du må ha så mye butterdeig at det dekker skålen. Jeg måtte bruke 1 ½ flak per skål. Jeg kjøpte sånne ferdigfryste flak fra frysedisken i butikken – klart man kan lage sin egen butterdeig, men jeg synes ikke det er verdt tiden.

 

Slik gjør du:

1. Kok opp kyllingkraften og sett ovnen på 180 grader

2. Kok kyllingfiletene hele i kraften i ti minutter.

3. Ta ut kyllingfiletene og kutt dem opp i skiver, og legg dem til siden. Husk god håndhygiene når du håndterer rå kylling. Vask hendene før og etter, og vask alt kjøkkenredskap som har vært i kontakt med kyllingen så fort som mulig.

4. Rør inn creme fraishe i kraften og småkok i 5 minutter. Sett så kjelen til siden.

5. Smak til med salt og pepper. Jeg brukte ½ ts salt og ¼ ts pepper.

6. Smelt smøret i en stekepanne på medium varme, og tilsett grønnsakene (gulrot, løk, selleri, brokkoli, aspargesbønner og kålrot) og stek dem i 4-5 minutter.

7. Fjern grønnsakene fra stekepannen (sil gjerne av overflødig fett) og fordele grønnsakene og linsene i fire ildfaste suppeskåler. Fordele kyllingkjøttet på de fire skålene

8. Fyll hver bolle med kyllingkraft, slik at kraften står 1-2 cm under bollekanten.

9. Dekk til skålene med butterdeig (pakk dem godt inn)

10. Pisk egget lett i en skål, og pensle dem utover toppen på butterdeigen.

11. Sett skålene inn i ovnen og stek dem i 15 minutter. Suppen er ferdig når butterdeigen er gylden og sprø og fin. Dersom butterdeigen fortsatt er en bleikfis etter et kvarter i oven, kan du jazze opp varmen til max – så blir det ferdig i løpet av få minutter.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.