
–Breiflabbcurry?? Breiflabb i curry? Kollegaen min var månebedotten og trodde meg nesten ikke. Men jeg hadde troen. Breiflabben er en fin og fast fisk og evner å ta opp masse smak. Dette bare måtte bli bra, trodde jeg. Og det ble det jaggu også! En saftig, smaksrik og velsmakende fiskerett som både store og små rundt bordet slukte. – Denne må vi ha flere ganger, erklærte madammen.
SJEKK UT VÅRE ANDRE ASIATISKE FISKERETTER
Du trenger:
- 1 ss olje
- 1 stor gulløk, hakket
- 2 hvitløksfedd (knust gjennom hvitløkspressen)
- 2 ss currypasta
- 400 gram (1 boks) hermetiske tomater
- 1 dl fiskekraft (jeg brukte buljongterning)
- 450 gram breiflabb, kuttet i store terninger
- Pyntes med: hakket fersk koriander (kan sløyfes)
- Serveres med basmati ris og/eller naan-brød og/eller flatbrød
TIPS! Skal du servere middagen til små barn? Da holder det med 1 ss currypasta.
Slik gjør du
1. Begynn med å sette på vann til risen. Da er risen og fisken ferdig samtidig.
2. Varm oljen i en stekepanne på medium varme og stek løk og hvitløk i cirka fem minutter til løken begynner å bli god og myk. Det skal ikke være for varmt, løken skal ikke få stekeskorpe.
3. Ha i currypastaen og rør den godt inn. Fortsett å steke i 2-3 min.
4. Tilsett tomatene og kraften og kok opp. La småkoke til risen har 6 minutter igjen av koketiden.
5. I mellomtiden kan du hakke korianderen.
6. Når risen har 6 minutter igjen av koketiden, kan du blande fisken inn i currygryten. Redusere varmen og la fisken trekke til risen er ferdig kokt.
7. Strø over med rikelig med koriander og server med ris eller naan-brød
TIPS! Dette er en rett som egner seg godt til litt dessert!