Breiflabbcurry

Breiflabbcurry
En fin og spennende fiskerett for hele familien på tyve minutter! Jeg brukte breiflabb, men du kan sikkert bruke de fleste hvite fiskesorter. Nammis!

–Breiflabbcurry?? Breiflabb i curry? Kollegaen min var månebedotten og trodde meg nesten ikke. Men jeg hadde troen. Breiflabben er en fin og fast fisk og evner å ta opp masse smak. Dette bare måtte bli bra, trodde jeg. Og det ble det jaggu også! En saftig, smaksrik og velsmakende fiskerett som både store og små rundt bordet slukte. – Denne må vi ha flere ganger, erklærte madammen.

SJEKK UT VÅRE ANDRE ASIATISKE FISKERETTER

Du trenger:

  • 1 ss olje
  • 1 stor gulløk, hakket
  • 2 hvitløksfedd (knust gjennom hvitløkspressen)
  • 2 ss currypasta
  • 400 gram (1 boks) hermetiske tomater
  • 1 dl fiskekraft (jeg brukte buljongterning)
  • 450 gram breiflabb, kuttet i store terninger
  • Pyntes med: hakket fersk koriander (kan sløyfes)
  • Serveres med basmati ris og/eller naan-brød og/eller flatbrød

 

TIPS! Skal du servere middagen til små barn? Da holder det med 1 ss currypasta.

Slik gjør du

1. Begynn med å sette på vann til risen. Da er risen og fisken ferdig samtidig.

2. Varm oljen i en stekepanne på medium varme og stek løk og hvitløk i cirka fem minutter til løken begynner å bli god og myk. Det skal ikke være for varmt, løken skal ikke få stekeskorpe.

3. Ha i currypastaen og rør den godt inn. Fortsett å steke i 2-3 min.

4. Tilsett tomatene og kraften og kok opp. La småkoke til risen har 6 minutter igjen av koketiden.

5. I mellomtiden kan du hakke korianderen.

6. Når risen har 6 minutter igjen av koketiden, kan du blande fisken inn i currygryten. Redusere varmen og la fisken trekke til risen er ferdig kokt.

7.  Strø over med rikelig med koriander og server med ris eller naan-brød

TIPS! Dette er en rett som egner seg godt til litt dessert!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *