Brente mandler

Rask og deilig julegodt
For mange blir det ikke skikkelig jul uten brente mandler. Nammis!

Brente mandler er ikke bare et genialt julegodteri som er raskt, enkelt og utrolig godt. Det er også et flott strø til iskrem, julebakst, risboller og mye mye mer. Man kan gjøre masse moro for å tilsette ulik smak til brente mandler, men dette er basisoppskriften på sprø, smaksrike og digge brente mandler.

Prøv våre andre juleoppskrifter også  

Du trenger:

 

  • 250 gr mandler
  • 100 gr sukker
  • 1 dl vann
  • 2 ss solsikkeolje eller annen nøytral olje

Slik gjør du:

1. Ha litt olje på et bakepapir og pensle oljen utover. Dette er fordi de ferdige mandlene ikke skal sette seg fast i bakepapiret når de tørker.

2. Ha mandler, sukker og vann i en gryte eller panne med høy kant. Kok opp på ganske høy varme, men du trenger ikke kjøre full styrke. Rør absolutt hele tiden.

3. Etter hvert fordamper vannet. Da legger sukkeret seg rundt mandlene som et tørt lag. Det vil etter hvert smelte. Så enn så lenge skal du bare fortsette å røre rundt så godt du kan. Når sukkeret er smeltet og mandlene er mørkebrune og begynner klistre seg sammen er de ferdige. Dette tar gjerne 5-10 minutter, altså.

4. Hell de ferdige mandlene over på bakepapiret (forsiktig, for nå er det VARMT!!) Bruk gjerne to gafler eller lignende til å spre mandlene utover, slik at de ligger sånn nogenlunde flatt.

5. Avkjøles helt, knekkes opp i passende biter, og lagres på lufttette glass.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.