Brine til kyllingkjøtt

Brine til kyllingkjøtt
Disse kyllinglårene har godgjort seg i brine i noen timer, tilsatt marinade og så grillet. Supersaftige og gode. Nammis!

Digger du at kyllingkjøttet ditt er saftig når du griller det? Da tror jeg brining er løsningen for deg! «Brine» betyr rett og slett å legge kjøttet i saltholdig veske noen timer for at det skal bli ekstra saftig. Kjøttet trekker til seg ekstra veske, slik at mindre forsvinner under tilberedningen. Dette er en enkel og ukomplisert oppskrift på kyllingbrine som gir deg et saftig og superdigg grillresultat hver gang!

Prøv også våre andre grilloppskrifter

 

Du trenger:

Til opptil 1 ½ kg kjøtt

  • 2 liter vann
  • 3 fedd hvitløk
  • 3 ss salt
  • 1 laurbær

 

 

Slik gjør du

1. Knus hvitløksfeddene lett med håndbaken eller en stor kjøkkenkniv.

2. Ha alle ingrediensene i en stor bolle eller en sånn plastpose som kan forsegles.

3. Bland godt.

4. Tilsett kyllingen – sørg for at alt kjøttet er dekket av vann. Tilsett mer vann om du må.

5. Lukk posen eller dekk til bollen med plast.

6. La stå kaldt i kjøleskapet fra 2 – 24 timer. Jo lenger lagring jo større effekt.

7. Ta kyllingen ut av vannet og tørk godt av med et kjøkkenhåndkle eller et kjøkkenpapir som ikke loer. Så griller du kyllingen som vanlig.

Én kommentar til “Brine til kyllingkjøtt

  1. Tilbaketråkk: Marinerte kyllinglår

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.