Brine til svinekjøtt

 Brine brukt på flintstek
Denne flintsteken har godgjort seg i brine i noen timer og ble supersaftig og god. Nammis!

Alle de hippe og kule grillerne «briner» kjøttet sitt før de legger det på grillen. «Brine» betyr rett og slett å legge kjøttet i saltholdig veske noen timer for at det skal bli ekstra saftig. Kjøttet trekker til seg ekstra veske, slik at mindre forsvinner under tilberedningen. Vi testet to flintsteker – en brinet og en ubrinet og forskjellen var stor. Herfra blir det hipsterbrining her i huset også. Denne brinen er spesialtilpasset svinekjøtt og gir en deilig smak og saftighet til kjøttet.

Prøv også våre andre grilloppskrifter

Du trenger:

  • 2 dl cola-brus (sukkerholdig)
  • 2 dl sitronbrus
  • 2,5 dl eplejuice
  • 1,2 dl salt

 

TIPS! Etter at kjøttet kom ut av brinen gnidde jeg flintsteken inn med hjemmelaget grillkrydder og penslet med hjemmelaget bbq-saus. Grillet på medium varme i 15 minutter (snudde hvert 3 minutt) og lot den hvile i tre min. Saftig, smaksrik og snadder! Bedre blir det ikke!

 

Slik gjør du

 

1. Bland alle ingrediensene.

2. Ha vesken og kjøttet i en forseglbar pose.

3. Kjøttet skal være dekket av veske – tilsett litt vann dersom det trengs.

4. La kjøttet ligge i vesken i alt fra 30 minutter til 24 timer

5. Tilberede kjøttet som vanlig.

Én kommentar til “Brine til svinekjøtt

  1. Tilbaketråkk: Slik griller du flintstek

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.