Alle de hippe og kule grillerne «briner» kjøttet sitt før de legger det på grillen. «Brine» betyr rett og slett å legge kjøttet i saltholdig veske noen timer for at det skal bli ekstra saftig. Kjøttet trekker til seg ekstra veske, slik at mindre forsvinner under tilberedningen. Vi testet to flintsteker – en brinet og en ubrinet og forskjellen var stor. Herfra blir det hipsterbrining her i huset også. Denne brinen er spesialtilpasset svinekjøtt og gir en deilig smak og saftighet til kjøttet.
Prøv også våre andre grilloppskrifter
Du trenger:
- 2 dl cola-brus (sukkerholdig)
- 2 dl sitronbrus
- 2,5 dl eplejuice
- 1,2 dl salt
TIPS! Etter at kjøttet kom ut av brinen gnidde jeg flintsteken inn med hjemmelaget grillkrydder og penslet med hjemmelaget bbq-saus. Grillet på medium varme i 15 minutter (snudde hvert 3 minutt) og lot den hvile i tre min. Saftig, smaksrik og snadder! Bedre blir det ikke!
Slik gjør du
1. Bland alle ingrediensene.
2. Ha vesken og kjøttet i en forseglbar pose.
3. Kjøttet skal være dekket av veske – tilsett litt vann dersom det trengs.
4. La kjøttet ligge i vesken i alt fra 30 minutter til 24 timer
5. Tilberede kjøttet som vanlig.
Én kommentar til “Brine til svinekjøtt”