Brownies i langpanne

Brownies i langpanne
En saftig og deilig sjokoladebrownie! Jeg fylte denne med reese’s pieces. Nammis!

Dette er en sånn browniekake man kan sitte å dagdrømme om. Saftig, seig og supersjokoladete. Vanvittig god enten man  fyller den med noe digg eller ikke. Det som er kjekt med brownies er at du kan fylle dem med utrolig mye rart, sånn at du kan vaiere masse. Vi hadde en pose med sånne peanøtt-nonstop (Reese’s pieces) stående, som jeg brukte som fyll og det ble veldig godt.

PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE LANGPANNE-KAKER

Du trenger

til en stor langpanne (33 * 42 cm)

  • 400 gram smør
  • 700 sukker
  • 200 gram kakao (gjerne bakekakao)
  • ½ ts salt
  • 3 ts vaniljeekstrakt (kan erstattes med vaniljesukker)
  • 6 egg
  • 175 gram mel
  • Fyll (kan sløyfes): 500 gram opphakket sjokolade, nøtter, nonstop, m&m’s, Reese’s pieces (peanøtt-nonstop), oreokjeks, geletopper eller hva som helst som du tror kan egne seg i en brownie

 

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 170 grader

2. Smelt smøret på forsiktig varme, og bland i sukker, kakaopulver og salt. Blandingen ser ganske grov ut nå, men det gjør ikke noe. Sett til side noen minutter slik at det får kjølt seg ned. Smørblandingen skal helst ikke være varmere enn at du klarer å ha fingertuppen nedi uten å brenne deg.

3. Bland inn vaniljeekstrakt og ett og ett egg. Rør litt mellom hvert egg.

4. Så tilsetter du melet. Rør til blandingen er akkurat sammenblandet. Browniesrøren skal ikke helst ikke røres for mye.

5. Rør så forsiktig inn mesteparten av fyllet og strø resten på toppen.

6. Så setter du den inn i ovnen og venter til den er perfekt. Steketiden er nemlig viktig for en perfekt brownie. Den må ikke være rennende, men heller ikke overstekt. Test med en kakepinne etter 25 minutter. Hvis den kommer opp med litt kakerester på seg, er den perfekt. Du skal helst ta den ut når du er litt usikker på om den faktisk er ferdig nok. Ikke la den steke mer enn 30 minutter.

7. Stek i cirka 25 minutter og sjekk om brownien er ferdig.

8. Kjøl ned og skjær opp. Holder seg god i neste en uke i lufttett boks i kjøleskap (mange synes brownies er best etter en dag eller to i kjøleskapet).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.