Burde jeg spist tre kakestykker på en helt vanlig torsdag kveld? Eller, for å være ærlig: Burde jeg spist fire kakestykker på en helt vanlig torsdag kveld? Nei, det burde jeg jo ikke! Men denne kaken var så utrolig god at jeg verken ville eller klarte å stanse! Jeg hadde lenge planlagt å teste denne kaken – brownies med bare hvit sjokolade. Og jammen er jeg glad for at jeg prøvde: Søt og seig og deilig hvit brownies. Perfekt!
Prøv også våre andre kaker
Du trenger:
- 120 gr ekte smør
- 200 gr hvit sjokolade
- 190 gr sukker
- 2 egg
- ½ ts salt
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 140 gr hvetemel
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 180 grader.
2. Smelt sjokoladen og smøret over vannbad. (Poenget med vannbad er å varme sjokoladen forsiktig ved hjelp av vanndamp. Legg sjokolade og smør i en bolle (gjerne av metall eller tykt glass), og plasser den oppi en kjele med kokende vann. Bollen må være litt større enn kjelen, slik at bunnen på bollen ikke kommer ned i det kokende vannet. La smøret og sjokoladen ligge i fred mens den smelter, ta så av bollen fra kjelen og rør godt. Det hele tar ikke mer enn noen minutter).
3. Tilsett sukker og rør godt.
4. Bland inn salt, vaniljeekstrakt og egg.
5. Bland så inn melet – litt og litt, slik at du ikke får klumper.
6. Ha den ferdige røren oppi en bakeform (oppskriften er tilpasset en ganske liten rund form (20 cm i diameter), men velg gjerne andre former dersom du har).
7. Stek i 28 minutter. Perfekte brownies ser alltid litt uferdige og litt for lite stekt ut når de skal ut av ovnen. Da blir de perfekt seige og gode! Som du ser av bildet, fikk mine litt stekeskorpe (jeg hadde satt ovnen litt for høyt). De trenger ikke være så brune på toppen før de er ferdige, altså.
8. La kaken kjøle seg ned i minst 25 minutter før du serverer den. Dette er for konsistensens skyld.
Mmmmmmm! Denne var kjempegod! Har laget den med både hvit, mørk og lys sjokolade nå 🙂 Den mørke lagde jeg med kokossukker og det ble også kjempebra!
Kult. Jeg har aldri prøvd med kokossukker – vil du anbefale det?
Det er litt mindre søtt enn med hvitt sukker, men jeg synes det er godt i alle fall 🙂 Eventuelt kan man også blande det med brunt eller hvitt sukker.