Cajunkylling med mangosalsa

Cajunkylling med mangosalsa
Seriøst – dette er noe av den saftigste kyllingen jeg har spist. Her er det bare til å fyre opp ovnen! Nammis!

Innimellom sliter jeg litt når jeg skal skrive disse småtekstene på toppen av oppskriften fordi det jeg skal beskrive er så himla godt! Dette er en sånn en. Den tilsynelatende enkle oppskriften gir en kyllingrett som var så saftig og god og deilig at jeg får ordentlig vann i munnen av å tenke på den. Og den friske mango-og-mais-salsaen gir et deilig frisk pust ved siden av kjøttet. Jeg tror egentlig jeg bare skal slutte å snakke og heller gå for å lage en porsjon til.

PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE KYLLINGRETTER

Du trenger:

 Til salsaen:

  • 1 mango, skrelt og delt i terninger
  • 1 liten boks med mais
  • 1 paprika, kuttet i terninger
  • ½ rødløk, kuttet i terninger
  • skallet fra 1 lime
  • 2 ss lime-juice
  • 1 liten bunt med finhakket koriander
  • 1 litt mindre bunt med finhakket mynte
  • ¼ ts chilipulver
  • 1 ts med finhakket eller revet fersk ingefær
  • ¼ ts pepper
  • ¼ ts salt

 

Til kyllingen

  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts salt
  • 2 ts brunt sukker
  • 2 ts paprikapulver
  • 2 ts chilipulver
  • ½ malt svart pepper
  • Ca 600 gram kyllingfilet eller lårfilet

 

TIPS! Du kan gjerne lage salsaen kvelden i forveien. Den holder seg fint i kjøleskapet i minst et døgn.

 

Slik gjør du:

1. Bland salsaingrediensene i en bolle og smak til med salt og pepper. La salsaen hvile mens du lager kyllingen

2. sett ovnen på 200 grader

3. Bland spisskummen, salt, brunt sukker, paprikapulver, chilipulver og pepper i en liten bolle

4. Nå begynner det gøye her – for nå skal kyllingfiletene slås flate.  Begynn med å legge dem på et jevnt underlag og tørk godt av dem.

5. Så bruker du en kjøtthammer eller en kjevle eller noe sånt til å slå kyllingfiletene flate. Jeg bruker en liten kjele med håndtak. Det er kjempegøy! Slå løs til kyllingen er jevn og flat, cirka halvannen centimeter tykke.

6. Jeg liker å kutte de ferdigbankede kyllingstykkene opp i litt mindre biter (omtrent på størrelse med et visittkort), men det velger du litt selv.

7. Gni inn hver kyllingbit med krydderblandingen – sørg for at alle sidene er godt dekket med krydder.

8. Varm opp litt olje i en stekepanne eller grillpanne på medium-høy varme og brun kyllingen noen minutter på hver side. Del opp i flere stekerunder slik at stekepannen er varm hele tiden.

9. Legg kyllingen på et stekebrett og la steke ferdig i 8 minutter i ovnen.

10. La hvile under aluminiumsfolie i cirka 5 minutter og server med salsaen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *