Calzone

Calzone
Klassisk superdigg calzone! Nammis!

Calzone er jo egentlig like lett å lage som en vanlig pizza. Det vet jeg jo godt. Allikevel har det liksom vært en ekstra stor terskel for meg å lage en pizza der jeg bretter den ene delen over den andre. Jeg har tenkt på det ofte, men aldri kommet så langt. Calzone har vært noe jeg har spist ute, ikke hjemme. Men nå har jeg tatt grep. Skjerpet meg. Og endelig begynt å lage det hjemme også. Og det er minst like godt hjemme!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE PIZZAOPPSKRIFTER

 

Du trenger:

Til fire calzoner:

  • 1 pizzadeig (min oppskrift her) http://www.nammis.no/pizzadeig/

5 dl pizzasaus
( halvparten til fyllet, halvparten som dipsaus)
(kan selvsagt erstattes med kjøpesaus)

  • 1 ss olivenolje
  • ½ gulløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, most
  • 1 liten gulrot, revet eller finhakket
  • ½ selleristang, finhakket (kan sløyfes)
  • 1 klype chilipulver
  • 1 klype fennikkelfrø, malt (kan sløyfes)
  • 1 lite laubær
  • 800 gram/2 bokser hermetiske tomater
  • 1 klype salt
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • ¼ ts tørket oregano
  • 1 liten håndfull fersk, finhakket basilikum (eller 2 ss tørket basilikum)

Til fyllet:

  • 300 gram revet ost, gjerne mozzarella
  • 200 – 300 gram kjøtt (skinke er vanligst, men bruk pepperoni, pølse, bacon, kjøttboller – eller det du liker best.)

 

Slik gjør du

Pizzasausen først:

1. Varm oljen på medium varme, og surr løk og hvitløk i fem minutter til løken er myk. Pass på varmen, løken skal varmes, ikke få stekeskorpe.

2. Ha så i gulrot og selleristang og surr videre i ti minutter til.

3. Så rører du i fennikkelfrø, chilipulver, oregano og laurbær.

4. Tilsett tomatene, basilikum og sukker.

5. Tilsett salt og pepper og smak om den er god.

6. Kok forsiktig opp, og la småkoke i 30 minutter. Smak på slutten om den trenger noe mer av noen smaker.

7. Plukk ut laurbæret.

8. Lagres i lufttett beholder i kjøleskap til den skal brukes. Funker veldig bra å fryse.

Montering:

9. Del opp pizzadeigen i fire liker deler, og kjevle dem ut til rundinger.

10. Ha 3-4 ss pizzasaus utover den ene halvdelen av rundingen. La den ytterste centimeteren være uten fyll.

11. Ha så på en god klype ost og en god klype kjøtt.

12. Brett sammen deigen til en halvmåne.

13. Forsegle kanten, ved å presse sammen deigen. Klipp av overflødig deig på siden, og du vil ha en mest mulig ryddig calzone (som du ser av bildet, det gidder ikke jeg).

14. Skjær et par hull i toppen, for å slippe ut litt luft.

15. Stekes i 15 – 20 minutter på 220 grader.

TIPS: Vil du ha en litt mer spennende calzone? Pensle gjerne toppen med litt olje eller smeltet smør før den går inn i ovnen. Strø gjerne over litt ost eller chilikrydder også om du vil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.