Chakalaka

Sjakalakka
En tradisjonell sør-afrikansk chakalaka i bånn, med tilsatt hvitløk og ingefær for et deilig asiatisk preg.

Trenger dagens middag et lite piff? Da velger du chakalaka! Et fyreverkeri av en siderett med masse farge og plenty med kick. Med chakalaka på bordet blir ingen middag kjedelig. Denne retten egner seg utmerket til grillings eller til tapas også.

Du trenger:

  • 3 ss olivenolje
  • 1 finhakket gulløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 50 gram finhakket ingefær
  • 2 frøløse chili, finhakket
  • 2 ss karri-pulver
  • 1 grønn paprika, kuttet i terninger
  • 1 gul paprika, kuttet i terninger
  • 1 rød paprika, kuttet i terninger
  • 5 raspede gulrøtter
  • 2 ss tomatpurè
  • 1 boks (400 gr) hermetiske tomater
  • litt timian (gjerne fersk)
  • 1 boks (400 gr) bakte bønner (jeg foretrekker svarte) 

Slik gjør du:

1. Stek løken til den er myk og gyllen

2. Tilsett hvitløk, chili og halvparten av ingefæren og karripulveret. Bland godt.

3. Tilsett papirkaen og stek i 2 minutter til

4. Tilsett gulroten og bland godt til du er helt sikker på at all gulroten er dekket av krydderblandingen.

5. Tilsett tomatpuréen og de hermetiske tomatene.

6. La småputre i 10 minutter

7. Ta bort fra platen, og tilsett bønnene, timian og resten av ingefæren.

8. Rør godt og smak til med salt og pepper

9. Chakalaka er god både varm og kald.

En kommentar om “Chakalaka

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *