Chicken korma

Chicken Korma
Chicken Korma – minst like god som den du får på restaurant! Nammis!

En deilig smaksrik indisk rett som passer for hele familien! Herlig mør kylling i en akkurat passe krydret saus! Serveres med en god salat, ferske nanbrød og en god raita, så har du den perfekte indiske middagsretten. Passer både til hverdag og fest!

TIPS! Jeg stekte restene sammen med litt brød , krydret med rosin og serverte småttisen (14 mnd) til lunsj dagen etter. Stor hit!

Du trenger

Til cirka 4 personer

  • 5 – 6 kyllingbryst uten skinn (cirka 750 gram)
  • 1 boks med naturell yoghurt
  • 1 ss olje
  • 2 store gulløk (cirka 400 gram), kappet
  • 4 hvitløksfedd, hakket
  • 20 gram ingefær, revet
  • 12 kardemommefrø – knust i morter
  • 1 ss spisskummin
  • 1 ss malt koriander
  • ½ ss gurkemeie
  • ¼ ss chilipulver
  • 1 laurbærblad
  • 4 hele nellik (knekk av stilken – bruk toppen)
  • 1 ss mel
  • litt safran
  • 2 ss sukker
  • ½ ss finmalt salt
  • 3 dl vann
  • 3 ss fløte
  • Krydres med salt, pepper og fersk koriander

 

 Slik gjør du:

  1. Kutt kyllingbrystene i 8-9 biter hver og krydre dem med salt og pepper.
  2. Bland kyllingen med naturell yoghurt og la marinere under plast i kjøleskapet i minst 30 minutter. Aller helst 6 timer.
  3. Stek løk, hvitløk og ingefær i olje. Skru ned varmen til lavt nivå, og la småsteke i 15 minutter under lokk til alt er mykt og deilig. Rør innimellom.
  4. Ha så i de knuste kardemommefrøene, kumminpulver, korianderpulver, gurkemeie, chilipulver, laurbær og nellik-toppene i stekepannen. Stek i 5 minutter mens du rører i pannen hele tiden.
  5. Bland så i mel, safran, sukker og salt.
  6. Hell så vannet oppi gryten mens du rører hele tiden.
  7. Varm forsiktig opp til kokepunktet og la småkoke under lokk i ti minutter. Rør innimellom.
  8. Ta pannen av varmen, fjern laurbærbladet og miks resten til en jevn blanding med stavmikseren.
  9. Ha kyllingkjøttet i en sil og rist den litt over vasken, slik at overflødig yoghurt renner bort. Det skal bare være et tynt lag yoghurt rundt kyllingen.
  10. Sørg for at sausen koker ha så kyllingbitene oppi sammen med fløten. La det hele koke i cirka 10-12 minutter (eller til kyllingen er ferdig gjennomkokt – sjekk en kyllingbit etter cirka 7-8 minutter – det skal ikke være noe rødt i midten.
  11. Pynt med koriander – serveres med ris

 

 

En kommentar om “Chicken korma

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *