Altså, ikke for å skryte, men dette var grådig godt! Denne havner på skrytelisten! Deilige sprø ovnsgrillede kyllingbiter i en fyldig og smaksrik kryddersaus fra Mongolia – masse smak og akkurat passe sterkt. Et kjøkkeneventyr du ikke kan gå glipp av! Supernammis!
Denne retten består av to deler: Marinerte kyllingstykker som er stekt i ovnen eller på grillen (bruk lår, bryst, filet eller den delen av kyllingen du liker best) som til slutt legges i en fyldig kryddersaus. Det er mange ingredienser på denne listen, men det er måltidet verdt. Serveres med forventning, ris, raita og nanbrød.
TIPS! Ikke vær redde for å la minsten prøve mat med mye smak. Vår 13-måneder gamle datter fikk med restene i barnehagen. Fikk lapp med i matboksen om at hun hadde jafset i seg alt!
Du trenger:
Til kyllingen:
- 2 ½ naturell yoghurt
- ½ løk, finhakket
- 1 ss ingefær, finhakket
- 1 ss paprikapulver
- 1 ts malt spisskumen
- 1 ts malt koriander
- ¾ ts salt
- ¼ ts kajennepepper
- En klype malt nellik (den mengden som får plass mellom tommelen og pekefingeren når du holder dem sammen)
- 4-6 kyllingfileter
Til kryddersausen
- 3 ss olje
- ½ kanelstang
- 4 hele kardemomme-kapsler
- 5 nellikker
- 5 karriblader (helst friske)
- 3 store løk, finhakket
- 1 ts hvitløkspure (el 2 moste hvitløksfedd)
- 1 ss finhakket fersk ingefær (eller 1 ts ingefærpuré)
- 1 ts tomatpuré
- ½ boks hermetiske tomater
- 5 dl kyllingkraft (jeg «jukset» og brukte vanlige buljongterninger – det ble godt allikevel)
- ½ bunt frisk koriander
- 1 ts mangichutney
- ½ ts tamarind paste
- 1 ss brunt sukker
- En krydderblanding bestående av
- 1 ts malt koriander
- 1 ts garam masala
- 1 ts paprikapulver
- ½ ts karripulver
- ½ ts chilipulver
- ½ ts gurkemeie
- 2 ts tandori kryddermix
Slik gjør du:
– med kyllingen:
1. Kjør alle ingrediensene (bortsett fra kyllingen) i foodprocessoren til alt er en jevn blanding.
2. Del kyllingen i 3-4 biter. Dersom du bruker kyllinglår kan du fjerne skinnet, og skjære en del snitt i kjøttet.
3. Bland kyllingen og marinaden godt, og la hvile i kjøleskapet i minst 90 minutter. Aller helst mye, mye lengre. Over natten for eksempel.
4. Legg på rist og stek i ovnen i 225 grader i 15 minutter (20 minutter dersom du ikke skal ha kryddersaus til).
5. Bland med kryddersausen og server med ris.
– med kryddersausen
1. Ha oljen i stekepannen med kanelstangen, kardemommen og nellikene og varm sakte med medium varme.
2. Når oljen er varm (etter cirka 2 minutter) fjerner du nellikene og setter varmen på full guffe. Ha i karribladene og stek i 20 sekunder
3. Ha i løken og halvparten av det brune sukkeret og stek på medium varme i 15 -20 minutter til løken er myk og gyllen
4. Ha I ingefær, hvitløk og stek i to minutter til.
5. Sett varmen ned på laveste nivå. Tilsett krydderblandingen og de hermetiske tomatene og bland godt mens du trinnvis hever varmen igjen til medium varme og stek i to minutter. Hvis det blir for tørt kan du tilsette litt mer olje.
6. Tilsett tomatpuré, mangochutney, tamarindpastaen og resten av sukkeret. Stek i to minutter til
7. Tilsett halvparten av kyllingkraften og la putre I 15 minutter til på medium varme. Dersom det blir for tørt, tilsetter du mer kraft.
8. Hvis du ser kanelstangen eller kardemommekapslene kan du ta dem ut.
9. Tilsett kyllingbitene, og la det putre I 5 minutter til.
10. Serveres med ris, raita og nanbrød. Nammis!
Ser knallgodt ut! Denne har jeg lyst til å prøve, men har aldri sett karriblader solgt noe sted. Har du tips om hvor man kan få tak i det? Kan ev. noe annet brukes i stedet?
Ja, jeg fikk tak i det på en såkalt innvandrersjappe. Bør finnes i tørket versjon på velassorterte matbutikker
Ser fantastisk ut 🙂 Skal prøves! Men jeg har ett spørsmål; Hva med marinaden? Hva gjør du med den?
Etter at kyllingen har lagt i marinaden prøver jeg å få mest mulig av marinaden over i ovnen sammen med kjøttet. Det som blir til overs (det er gjerne en del) går i komposten.