Chicken Tikka Masala

 

Chicken Tikka Masala
Marinert kylling i en fløtesaus som er så godt at man får lyst til å gråte en skvett. Nammis!

Jeg skal innrømme at jeg hadde forberedt meg på en lang og avansert kveld på kjøkkenet. Flere av mine andre indiske retter har vært mer avanserte og tidkrevende (og helt verdt det når man første setter seg ned for å spise), men denne indiske festklassikeren var både lett, ukomplisert og raskt (Hvis man ikke regner med marineringstiden i kjøleskapet, selvsagt). Så hvis du vil ha en enkel indisk klassiker – prøv denne. Utrolig god!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE INDISKE OPPSKRIFTER

 

Du trenger

Til fire personer

  • 600 – 800 gram kyllingkjøtt (lårfilet eller kyllingbryst)

Til marinaden

  • 5 dl naturell yoghurt
  • 4 fedd hvitløk, most
  • 1 ss ingefær, finhakket
  • 2 ts garam masala krydderblanding
  • 1 ½ ts spisskummen
  • 1 ts kajennepepper
  • ¼ ts kardemomme

Til sausen

  • 3 ss smør
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 1 ss honning
  • 5 dl fløte
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ½ ts spisskummen
  • 1 ½ ts korianderfrø, malt
  • 1 ts salt
  • 1 ss paprika

Pyntes med: en bunt finhakket koriander

Serveres med: ris og nanbrød

Slik gjør du

1. Tørk av kyllingen, og del den i store terninger/biter

2. Bland alle marinadeingrediensene i en forseglbar pose eller en bolle med lokk og legg kyllingkjøttet oppi. La marinere i kjøleskapet over natten

3. Tre kyllingkjøttet over på grillspyd (du kan kaste resten av marinaden, den har gjort sitt).

4. Grill spydene på høy varme i 5-6 minutter (til kjøttet er gjennomstekt). Det gjør ingenting om det blir litt svarte svibiter på kyllingen, det er meningen, men pass på så du ikke forkuller dem. Et tips for at minst mulig at marinaden skal sitte igjen på grillen er å spraye grillristen med litt olje før du legger spydene på.

5. La spydene hvile mens du gjør klar sausen.

6. Smelt smør i en kjele og tilsett papirka, spisskummen, koriander, gurkemeie og salt. Stek dette i smøret i et minutt eller to på medium varme.

7. Tilsett så tomatene og honning og kok opp.

8. La småputre i ti minutter

9. Tilsett fløte og la småkoke i ti nye minutter

10. Til slutt trekker du kjøttet av grillspydene, og tilsetter det i gryten. La småputre ti nye minutter, så er du ferdig.

11. Pynt med finhakket koriander, server med ris og nan.

 

 

 

4 kommentarer om “Chicken Tikka Masala

  1. Nettopp lagt kyllingen i marinaden (etter din oppskrift). Har sett mange oppskrifter men gikk for din. En ting jeg ser i de fleste andre oppskrifter er at de steker kyllingen i marinaden i illfast form og blander alt med sausen. Har du prøvd det? Synes det er dumt å la så mye god marinade gå til spille og heller ikke i indisk ånd å kaste mat. Men sier du det er best å gjøre det på din måte gjør jeg selvfølgelig det og dropper marinaden. Blir uansett et festmåltid i morgen.

    1. Så kult at du valgte min variant. Jeg var veldig fornøyd over hvor rask og god den ble 🙂
      Det er en interessant kommentar om den marianden – jeg har prøvd en del ulike indiske oppskrifter og det virker som om de fleste er slik. Jeg har flere ganger lurt på hvordan det er sånn, men aldri undersøkt hva som er grunnen. Jeg har tenkt at det kanskje er for mye smak og saft fra kjøttet som har lagt oppi der. Nå ble jeg litt inspirert til å grave litt dypere i dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *