Chili Con carne

Chili Con carne
Fløyelsmyk, smaksrik gryterett med et lite sting av chili. Nydelig og verdt å vente på! Nammis!

Jeg vet at det finnes en rekke ekspressoppskrifter på chili con carne, men det er noe spesielt en ordentlig langtidskokt chiligryte som dette. Det kjøttet først har fått kokt inn smakene noen timer og så hvilt godt i kjøleskapet over natten (selv om akkurat det med kjøleskapet kan skippes). Resultatet blir helt magisk, sinnsykt, fantastisk, fløyelsmykt godt. Man får bare lyst til å spise og spise og spise og spise. Og så ta en porsjon til!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE GRYTERETTER

 

Du trenger:

Til 4 porsjoner

  • 1 pakke karbonadedeig
  • 1 gulløk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, most gjennom hvitløkspressen
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts oregano
  • 1 ½ ts chilipulver (eller mer hvis du vil ha den sterkere smak til mot slutten)
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 1 boks hermetiske tomater (400 gram) eller tomatsaus
  • 5 dl kjøttkraft
  • 1 boks (400 gram) med bønner, svarte eller kidneybønner
  • Eventuelt: 1 ½ ts honing

Kan toppes med ost, hakket vårløk, chili og rømme

Serveres med ris, salat og rundstykker

 

TIPS 1:  Chilien blir aller best om den får hvile i kjøleskapet over natten, så lag den gjerne dagen før den skal spises.

TIPS 2: En mer voksen smak? Tilsett gjerne rødvin

 

Slik gjør du:

1. Stek kjøttdeig, løk og hvitløk noen minutter på svak varme, til kjøttet er grått.

2. Tilsett spisskummen, oregano, chilipulver, salt, pepper, tomater og kjøttkraft og eventuell rødvin og kok opp.

3. La småkoke i 3-4 timer. Sjekk den innimellom og se om den har nok veske.

4. Smak så på den og vurdere om tomatene gir for skarp/syrlig smak. Hvis du synes den trenger det, kan du tilsette 1 ts eller 2 med honning. Bruker du den litt dyrere tomathermetikken burde det ikke være nødvendig å søte den.

5. Skyll bønnene og ha dem oppi gryten

6. La småkoke i 30 minutter til. Underveis kan du smake på maten, for å sjekke om den trenger mer av noen av smakene.  Er den for salt, kan du legge en skrelt potet oppi – den vil absorbere noe av saltet.

7. La den helst hvile i kjøleskapet over natten, og så serverer du den rykende varm med ris, rundstykker og salat.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *