Chips

Skål med potetgull
Nystekt chips med salt. Dette var poppis hos både store og små, for å si det forsiktig! Nammis!

Jeg har alltid hatt lyst til å teste om hjemmelaget potetgull er like godt som det vi kjøper ferdig. Og etter årets siste tur i potetåkeren var det på tide å bruke årets siste selvdyrkede poteter til noe spesielt. Frityrgryten ble hentet opp fra kjelleren og festen var i gang! Kjempegodt!! Vegetarisk er det også!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE OPPSKRIFTER PÅ SNACKS OG GODTERI

 

Du trenger:

  • 700 gram poteter
  • 1,2 dl eddik
  • 12 dl vann
  • Frityrolje
  • Salt

Her må du bruke frityrgryte med temperaturkontroll eller ha et mattermometer som tåler høy varme.

 Slik gjør du:

1. Skrell potetene, og kutt dem opp i tynne skiver på cirka 4 mm (bruk food prosessoren eller mandolin)

2. Ha potetskivene i en bolle og sett den under rennende kaldt vann. Rør innimellom. La vanne renne til det er krystallklart nede i bollen – da har du fått fjernet en del stivelse.

3. Tøm ut vannet fra bollen – og hell eddiken utover potetene.

4. Dekk så til med 1,2 liter vann og la stå i 30 – 120 minutter. Dette er for å gjøre chipsen sprøere – de kommer ikke til å smake eddik.

5. Ha potetskivene utover kjøkkenpapir og tørk av dem, slik at det er tørrest mulig før de skal stekes.

6. Varm opp frityroljen til den når 150 grader

7. Kok potetskivene i oljen i flere omganger, helst 4 – 5 omganger, da holder oljen temperaturen best gjennom stekingen. La oljen komme tilbake til rett temperatur igjen før du begynner på ny omgang.

8. Potetene skal koke cirka 8 minutter, eller til de begynner å bli litt brune.

9. Ha dem så over på en rist eller kjøkkenpapir for å renne av seg et par minutter.

10.  Krydre med salt eller det krydderet du helst vil (tacokrydder, pepper, timian, paprika, grillrkydder, her er det du som styrer showet!)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.