Coca cola-muffins

 Oppskriften gir 16 store amerikanske muffins.
Lekre, søte og saftige amerikanske muffins med cola-brus og marshmellows! En skikkelig smaksbombe. Nammis!

 

Bursdager er muffinstid hjemme hos oss, og nå var det Madammen som fylte år. Jeg foreslo å prøve «coca cola-muffins» og fikk umiddelbar og langvarig applaus for forslaget. Oppskriften jeg fant er en skikkelig amerikansk muffinsbombe med masse spennende smaker! Til disse muffinsene kreves det både brus og godteri! Resultatet ble noe skikkelig søtt kliss. Skikkelig digg. Spises med skje!

Har du heller lyst til å prøve en annen muffinsvariant?

Du trenger:

Til 16 store muffins

  • 2,5 dl Coca cola (eller annen sukkerholdig colabrus)
  • 125 gr ekte smør
  • 1,2 dl nøytral matolje (f.eks solsikkeolje)
  • 4 ss (30 gr) kakaopulver
  • 22 marshmellows (tradisjonell størrelse)
  • 5 dl hvetemel
  • 5 dl sukker
  • 1 ts natron
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2,5 dl skummet kultur
  • 2 egg

Til frostingen:

  • 4 ss (30 gr) kakaopulver
  • 6 ss Coca cola (eller annen sukkerholdig colabrus)
  • 120 gr ekte smør
  • 450 gr melis
  • 1 ts vaniljeekstrakt

 

OBS! Denne bloggen er ikke sponset av noen leverandører av hverken brus eller godteri (eller noen andre for den saks skyld). Valget av anbefalt brus er med andre ord frivillig og redaksjonelt og ikke økonomisk fundert.

 

Slik gjør du

1. Sett på ovnen på 160 grader.

2. Ha cola, smør, olje og kakao i en kjele og varm opp til det koker. Rør hele tiden.

3. Ta kjelen av varmen og ha oppi marshmellowene og rør rundt.

4. Sett på lokket og la hvile til marshmellowsene har smeltet.

5. I mellomtiden blander du hvetemel, sukker og natron i en bakebolle.

6. Bland så sammen skummet kultur, vaniljeekstrakt og eggene og hell oppi melblandingen.

7. Bland godt.

8. Så tar du lokket av kjelen og rører godt. Jeg valgte å bruke håndmikser for å sikre at all marshmellowsen ble løst opp i blandingen.

9. Bland så sammen colablandingen med melet. Bland godt. Jeg brukte håndmikseren her også, jeg.

10. Fyll så muffinsformer cirka 2/3 fulle. Jeg brukte store amerikanske muffinsformer og fikk 16 store muffins.

11. Så setter du brettet inn i ovnen. Stekes til du kan stikke en bakepinne i midten på muffinsene og ta den opp igjen uten at det er noe deig igjen på den. Tiden på dette avhenger av hvor store muffinsformer du bruker. Begynn å teste etter 20 minutter og sjekk hvert femte minutt. For min del tok det 35 minutter.

12. Flytt muffinsen over på brett, og avkjøl helt før du har må frostingen.

13. Frostingen er lett å lage. Ha kakaoppulver, cola-brus og smør i en kjele og varm opp på medium varme til smøret smelter.

14. Så setter du opp varmen og rører til det koker.

15. Ta kjelen av varmen og bland inn melis og vaniljeekstrakt.Bland godt. Jeg brukte håndmikseren i noen minutter for å få en jevn og blank og fin frosting.

16. La frostingen avkjøles slik at den blir smørbar før du fører den på muffinsene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.